Sant Blai de Carcaixent es convertix de nou en un espai d’art a l’aire lliure

0
539

 

L’Ajuntament de Carcaixent col·labora en esta iniciativa que ja va per la quarta edició

L’Associació Cultural i de Festes de la Urbanització Sant Blai de Carcaixent ha organitzat la quarta edició de «Sant Blai Espai d’Art», una mostra d’intervencions efímeres consistent en instal·lacions creatives en espais públics i zones comunes a l’aire lliure de la urbanització. Este divendres, a les 19:00 hores s’inauguraran les obres guardonades que es podran visitar fins el final d’agost.

Les obres que s’instal·laran a l’aire lliure en espais comuns de la urbanització Sant Blai de Carcaixent són:

– «Odysseus Trip» de Rafael Alguer Romero, abstracció geomètrica de tècnica mixta inspirada en les embarcacions, objecte vehicular de la trajectòria personal de cada individu.

– «Mirador para el hombre» de Luís Pascual Ferrer, escultura de tècnica mixta amb suport de biga de fusta cremada gradualment travessada per un cercle de ferro coronat per una figura humana.

– «Infinity» de Lamberto Tudela Casas, estructura tubular de PVC de pressió amb un nus celta infinit. Obra inspirada en l’escriptura dels druides celtes.

– «Vista a l’horitzó» de Juan Carlos Clausi Tormos, estructura de tècnica mixta que combina diversos metalls en què dues formes ovalades representen la mirada a l’horitzó.

– «La Cotorra cotilla», graffiti d’Isabelle Nuytten (Lezzart). Intervenció amb tècnica d’art urbà on una cotorra es mimetitza amb el paisatge en una paret del dipòsit d’aigua de la urbanització.

El jurat valora molt l’evolució d’USB ESPAI D’ART, que enguany fa ja la 4a edició i agraeix la participació dels autors i autores que no han estat seleccionats, convidant-los a col·laborar en futures edicions de la Mostra USB ESPAI D’ART.

Divendres, 31 de juliol a les 19h, respectant les mesures de seguretat per causa de la Covid19, es farà un recorregut pels espais de la urbanització on els creadors i creadora explicaran la seua obra. Tot seguit tindrà lloc un col·loqui amb els artistes guardonats i, en acabar, un vi d’honor per al públic assistent.

L’organització agraeix la col·laboració de l’Ajuntament de Carcaixent en la difusió d’USB ESPAI D’ART i l’assessorament i implicació del regidor de Cultura, Pasqual Pastor Boqueta.

La presidenta de la Urbanització, Alícia Sabater, anima al veïnat a participar en l’acte d’inauguració d’USB ESPAI D’ART 2020 i lamenta que s’haja hagut de suspendre la major part de les activitats tradicionals de les festes per evitar situacions potencials de contagi, desitjant, en nom de la Junta Directiva, poder reprendre-les l’any que ve