Carcaixent culmina els treballs de millora de l’avda Vidal Canet

0
411
El consistori ha delimitat un contra-carril bici per a a que les bicicletes puguen circular per un espai segur en direcció contrària a la dels automòbils

Esta setmana estan finalitzant les actuacions de remodelació del Carrer Vidal Canet amb la delimitació d’un contra carril-bici senyalitzat i segregat per a que les bicicletes puguen circular per un espai segur en direcció contrària a la dels automòbils. A més, amb l’objectiu de posar en valor la condició comercial i residencial de l’espai, s’han instal·lat noves senyals per reduir la velocitat de circulació a 20 Km/h i fer visible la prioritat ciclo-peatonal de l’espai públic. Esta nova velocitat garanteix la seguretat dels vianants i dels ciclistes que circulen tant en el sentit natural del carrer, com pel contra-carril.

El contra-carril se suma a les actuacions realitzades a principi d’any consistents en la renovació del ferm de l’asfalt, la delimitació de les zones de càrrega i descàrrega de mercaderies i l’ampliació de les orelles de les voreres per fer els passos de vianants visibles i totalment enrasats amb la calçada. La remodelació de l’avinguda ha permès la millora de la visibilitat i la seguretat dels i les vianants així com augmentar el número de places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, que s’han fet plenament accessibles.

El regidor de Territori i Mobilitat, Lluís Candel, ha volgut agrair al veïnat i comerços de la zona la paciència i l’exemplaritat amb la que han conviscut amb les obres de remodelació del carrer Vidal Canet. Candel ha volgut destacar que les actuacions s’han fet pensant en en fer del carrer més accessible i en les persones «la reducció de velocitat busca un carrer més pacífic, menys sorollós i molt més segur, sense tindre un perjudici evident per als i les usuàries de l’automòbil».

Aparcabicis

Per finalitzar les obres en Vidal Canet està prevista la instal·lació d’aparcabicis en gran part dels encreuaments del carrer, en aquells llocs inhàbils per a l’aparcament d’altres vehicles. Lluís Candel ha volgut posar de relleu que el resultat d’estes actuacions prepara a un dels principals carrers de la localitat per a la mobilitat del s.XXI, « l’àmplia calçada d’un únic sentit es convertirà en un espai compartit i segur per a persones, bicicletes i automòbils que faran de Vidal Canet, un carrer residencial i comercial que ens convidarà a recórrer-lo i gaudir un poc més del nostre poble».