Àbalos anuncia que la variant Cullera-Favara s’obrirà a setembre

0
362
Pont sobre el Xúquer en un tram de la nova variant Cullera-Favara

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha anunciat hui, en una visita a les obres en marxa en carreteres d’Oliva i Cullera, la posada en servei actiu, per al mes de setembre, de la variant de Cullera i Favara, en el corredor de la A-38, un tram inclòs en la variant de Sueca de la carretera N-332.

Ábalos ha destacat que la recuperació després del COVID serà verd, digital, moderna i social i ha recordat que som el segon país més beneficiat pels recursos d’aquest fons: 140.000 milions d’euros, la qual cosa suposa el 11,2% del PIB de 2019, i dels quals prop de 73.000 milions d’euros seran en forma de transferències per a executar entre 2020 i 2026, segons una nota del seu departament.

Mobilitat inclusiva

El ministre ha subratllat que la nova política del Ministeri té per objectiu disposar d’un sistema de mobilitat inclusiu, resilient, segur, sostenible i connectat, alineat amb les polítiques europees i estretament unit amb la concepció i disseny del model urbà, de les polítiques actives d’habitatge i del territori.

Ábalos ha posat en valor les decisions polítiques que, durant els seus dos anys al capdavant del Ministeri, estan marcant un abans i un després a la Comunitat Valenciana com, entre altres, acabar amb les pròrrogues sistemàtiques de concessions d’autopistes. Aquesta decisió ha suposat, segons ha expressat, que circular per la Xarxa de Carreteres a Espanya siga un 25% més barat i, en el cas de la Comunitat Valenciana, que la reducció supere el 90%, amb un estalvi de més de 260 milions d’euros a l’any.

El ministre ha subratllat que la Comunitat Valenciana ha passat de l’octava a la tercera posició quant a licitació d’inversió del Ministeri. Prop de 1.300 milions d’euros en dos anys, alguna cosa que al seu judici demostra, amb treball, xifres i fets, el compromís amb aquesta comunitat autònoma.

Respecte a les adjudicacions, ha afirmat que al ritme d’adjudicació anterior a la seua arribada al Ministeri s’hagueren necessitat cinc anys per a aconseguir la xifra de 755 milions d’euros que s’han aconseguit en els últims anys.

El responsable del Departament ha supervisat, en el matí de hui, dues importants obres de carreteres a Oliva i a Cullera, a la Comunitat Valenciana, recalcant el compromís del Govern amb la millora de les infraestructures i la seguretat d’aquestes.

Ábalos ha iniciat la seua visita a les obres de la Connexió Sud d’Oliva amb l’AP-7, que van ser adjudicades l’any passat per quasi 24 milions d’euros i que es tradueixen en seguretat i descarbonització de la zona, en traure 15.000 vehicles i més de 1.000 camions diaris del seu nucli urbà.

Una seguretat que augmentarà amb la recent aprovació provisional del control d’accessos en la N-332, també a Oliva. Aquesta actuació compta amb més de 6 milions d’euros per a substituir l’actual intersecció de la N-332 amb la carretera accés a Pego, per un enllaç que reorganitzarà els accessos i eliminarà nombrosos accessos directes existents.

Finalment, el ministre ha visitat les obres en la N-332, a Cullera, variant de Sueca, el tram de la qual de Cullera-Favara està en un alt grau d’avanç, la qual cosa li ha permés anunciar la seua posada en servei per a aquest mateix setembre.

EFE