Àngels López (CCOO): «Si permitim l’entrada als centres de salut omplirem de nou les UCI»

0
396
Infermers i infermeres del Centre de Salut II d'Alzira
Sanitaris protestant en 2014 pel tancament durant les vesprades dels centres sanitaris de la Ribera

La sanitària i sindicalista de CCOO, Àngels López, ha sigut rotunda respecte a les peticions del PP i també de pacients que reclamen l’atenció mèdica presencial; «si permitim que la gent entre als centres de salut com abans omplirem de nou les UCI,s dels hospitals».

Tot i això López explica que «en els casos que els metges ho consideren necessari fan l’atenció presencial del pacient», però afegix que per evitar les aglomeracions intentem que els malalts vinguen el menys possibles als centres de salut».

En el seu cas com infermera del Centre de Salut I d’Alzira assegura que des de finals del mes de maig i en juny ha atés a malalts crònics; «programem que el pacient aprofite la seua visita presencial per a fer-li l’electro i l’analítica, per a comunicar-li els resultats per telèfon».

No tenen vergonya

Respecte a la reclamació dels populars alzirenys de que s’òbriguen per les vesprades els centres de salut, Àngels López ha qualificat de «no tenen vergonya», davant l’actual postura del PP donat que «ells, quan governàven, els tancaren tots, eliminant l’atenció per les vesprades, l’únic que feien era reduir personal i recorde que CCOO i algunes formacions polítiques demanarem durant molt de temps que es fera l’atenció sanitària durant tot el dia».

Ara, des de la reversió de la gestió privada a la pública en 2018 s’obrin alguns, com el de Catadau i en el cas d’Alzira el Centre de Salut II. En este aspecte la sindicalista indica a Riberaexpress que en estes instal.lacions del carrer Hort dels Frares, «les plantilles dels dos centres atenem per les vesprades a tota la població d’Alzira».

Lópeza reconeix que «fa falta més personal» al Departament de Salut de la Ribera encra que culpabilitza d’esta mancança al PP «autor de les retallades i de la gestió privada».

I considera que l’atenció actual «podria fer-se millor», encara que demana comprensió a la ciutadania perquè les restriccions a l’atenció presencial «es fan pel seu bé, per evitar que continue propagant-se el coronavirus».

Àngels López lamenta els 15 casos positius que s’han donat a la comarca durant la última setmana i insisteix en qué permetre l’entrada dels pacients als centres de salut com es feia abans de la pandèmia «ompliriem de nou les UCI,s dels hospitals».

Riberaexpress