La mascareta també serà obligatòria en tot moment a la Comunitat Valenciana

0
407
Salvador ha rebut ovacions, obsequis i l'estima de la seua confraria

 

L’ús de la màscara serà obligatori en  espais oberts i en via pública, llevat de les platges, piscines i espais de la natura

La consellera de Sanitat de la Generalitat, Ana Barceló, en una compareixença que els ofereix en directe la SER, acaba d’anunciar que la màscara és obligatòria en la Comunitat Valenciana. Ha sigut clau per a prendre aquesta decisió que tant ha costat prendre ací que el nombre de casos s’haja quadruplicat en la franja d’edat d’entre 20 i 40 anys. Casos en la seua major part asimptomàtics que donen falsa sensació de seguretat.

Així mateix, la consellera ha demanat especial atenció al sector de l’oci nocturn que complisca les normes i Gandia, municipi que compta amb un brot amb 49 positius, tancarà a les nits els seus establiments d’oci nocturn des de ja. A Santa Pola s’ha detectat un altre brot en una discoteca.

La Comunitat Valenciana ha registrat sis nous brots de coronavirus en les últimes hores: són a Burjassot (València), València, Manises (València), Elx (Alacant) i Peníscola (Castelló), amb 38 persones afectades, una d’elles hospitalitzada, al mateix temps que ha sumat 19 nous positius al brot de Gandia.

D’altra banda, s’han confirmat 41 casos nous des de l’última actualització, que situen la xifra total en 11.941 persones: quatre a Castelló (1.679 en total); sis a Alacant (4.033 en total); i 31 a València (6.228 en total). A més, cal sumar un cas no assignat de dies anteriors, ja que s’han reassignat tres casos a la província de València. D’aquesta manera, en aquests moments queden actius 308 casos, la qual cosa suposa un 1,59% del total de positius.