Alzira finalitza l’ampliació del conflictiu creuament del camí Vell de Corbera

0
619
Pascual Cucarella testic de l'obertura de l'ampliació del conflictiu creuament de Cabrera este matí
L’ampliació possibilita un radi de gir de 12 m que facilita el trànsit de vehicles i camions

Poc després de les 9 d’este matí els nombrosos vehicles que circulen pel conflictiu encreuament de Cabrera al camí Vell de Corbera han pogut gaudir de l’ampliació que demandaven els nombrosos conductors que l’utilitzen.

Però el principal satisfet de la millora és, senss dubte, Pascual Cucarella, agricultor jubilat d’Alzira, titular de la parcel.la que ha patit directament un fum d’accidents entre els que destaquen les nombroses topetades de camions sobre el mur que la protegix.

Cucarella ha sigut el principal responsable de l’ampliació en haver donat a l’Ajuntament d’Alzira un troç de 12 m2 per facilitar el gir de turismes, camions i, fins i tot, trailers que pretenien accedir a l’estret camí en direcció al nucli urbà d’Alzira o a la carretera de Corbera CV-510.

Però el veterà agricultor, que va ser l’encarregat de l’antiga cooperativa Gruscal durant 40 anys, recordava que fa una quinzena d’anys ja va cedir altre troç del menut cap de nave lates de tan sols un parell de fanecades.

L’últim camió accident procedia de Vigo

Cucarella confia en no patir més destroços en la tanca del cuida,t campet de taronges; «no recorde exactament quants accidents s’han produït però més d’una vintena segur» manifestava este matí, amb cara de satisfacció, a Riberaexpress, mentre una grua retirava els blocs després de culminar les obres d’amliació del creuament. El que sí recorda perfectament, és que l’últim camió de grans dimensions que es va quedar bloquejat davant la seua parcel.la «era de Vigo». I, com diu el refrany, sinò vols caldo, tres taces, ha patit la denúncia del conductor d’un turisme que va aterritzar, fa uns mesos, entre els seus tarongers més pròxims a la carretera.

Caos circulatori

Este agricultor i altres de la zona, comentaven «el caos circulatori» que es genera especialment a l’estiu i reclamen a l’Ajuntament que senyalitze millor el creuament; entre els  quatre camins, sols un d’ells gaudix d’un senyal d’Stop. El protagonista i patidor d’esta zona diu que «des que es va construir l’Hospital, ha vingut incrementant-se el tràfic, hi ha moments que sembla l’avinguda d’Alzira i també amb la instal.lació dels GPS els camioners confundixen la carretera de Corbera amb el camí Vell de Corbera».

L’ampliació de l’encreuament de Cabrera possibilita un radi de gir de 12 metres, la qual cosa permet, des de hui, que tots els vehicles i camions puguen girar cap a la CV-510 «de manera més segura i còmoda», segons la regidoria de Medi Ambient d’Alzira.

Tot i ser dissabte, només s’ha retirat la grua, els quatre camins pròxims al Cementeri han recobrat el seu pols habitual amb el trànsit immediat de varios turismes i bicicletes davant l’atenta mirada de l’agricultor benefactor alzireny.

Riberaexpress