El Pla Edificant d’Educació ja suma vora 50 milions a la Ribera

0
543
Educació invertirà prop de 5 milions en el nou Alberto Tortajada
  • La Conselleria ja ha adjudicat vora 50 milions d’euros per a millores d’infraestructures escolars a la comarca de la Ribera mitjançant el pla ‘Edificant’
  • Educació, mitjançant ‘Edificant’, ja ha delegat en 22 ajuntaments de la Ribera la licitació i l’adjudicació d’actuacions de millora, ampliació o nova construcció de 33 centres educatius que sumen una inversió total de prop de 50 milions d’euros a càrrec de la Conselleria. D’aquestes 33 intervencions, 14 ja estan en marxa, i d’aquestes ja se n’han finalitzat 7 o estan executades en més d’un 50 %.Mitjançant ‘Edificant’, 27 escoles i instituts de 18 municipis de la Ribera Alta modernitzaran les seues instal·lacions amb una inversió de 37,9 milions d’euros. Entre aquestes intervencions destaquen la construcció del nou CEIP N.º 2 de Turís (6,6 milions d’euros); la construcció de nou del CEE Alberto Tortajada d’Algemesí (4,7 milions d’euros), i la demolició i reposició de nou al mateix solar del CEIP Sanchis Guarner de la Pobla Llarga (4,8 milions d’euros).Al mateix temps, també es reformaran i s’ampliaran els instituts de Guadassuar i Montserrat, i s’invertiran en cadascun d’aquests 3 milions d’euros, i també el de Catadau, en què s’invertiran 2,2 milions d’euros.

    A la Ribera Baixa el pla ‘Edificant’ ja té reservats 11,8 milions d’euros per part de la Conselleria per a obres de millora de 5 centres educatius de quatre municipis, i destaquen pel seu volum d’inversió les ampliacions del CEIP El Castell de Corbera (4,7 milions d’euros) i del CEIP Carrasquer de Sueca (4,2 milions d’euros).