Carlet suma un nou guardó als seus Premis Literaris

0
597

 

El Premi Maribel Vendrell de relat curt honora una professora carletina i pretén visibilitzar el paper de les dones en la literatura

El termini per a presentar les obres es tanca el 20 de setembre

L’Ajuntament de Carlet renova el seu compromís amb la literatura amb la convocatòria del 5é certamen literari de Carlet. Un certamen que enguany té com a principal novetat un nou guardó, de relat breu, que retrà homenatge a la professora de literatura carletina Maribel Vendrell Mendoza.

El premi de narrativa valorat en 1.500 euros està dedicat a treballs narratius de ficció, en qualsevol modalitat (relat, novel·la) escrits en valencià. L’obra guanyadora serà publicada en la col·lecció Manuzio Narrativa de l’editorial Neopàtria i es lliurarà en la gala literària que tindrà lloc el pròxim 21 de novembre de 2020. Junt amb el premi de narrativa, també es convoca el premi de poesia Xavier Casp que compta amb un guardó de 1.500 euros i que es publicarà en la col·lecció de poesia Mare Nostrum.

Estos guardons que es convoquen amb la col·laboració de l’editorial Neopàtria arriben a la cinquena edició més consolidats, amb una gran nòmina d’autors i autores participants i guanyadors de la talla d’Enric Lluch en narrativa o Josep Igual en poesia. Amb cinc anys d’història dels premis, segons explica el regidor de Normalització Lingüística, Bernat Nogués, «els guardons ja s’han consolidat en el panorama de premis literaris i és el moment de fer un pas endavant i sumar un nou premi».

PREMI MARIBEL VENDRELL

El nou guardó Maribel Vendrell Mendoza aposta pel gènere de relat curt en qualsevol temàtica i escrit en valencià. Es tracta d’un guardó que pretén retre homenatge a la professora carletina Maribel Vendrell per la seua tasca de divulgació de la literatura a les aules. Nascuda el 16 de març de 1948, Vendrell va exercir de professora d’educació secundària a l’institut Eduardo Primo Marqués, on va fer que molts jóvens s’interessaren per la llengua i la literatura.  Tal com explica la regidora d’Igualtat, Carla Cebrián, «amb este guardó es vol visibilitzar les dones en la literatura, no sols com a escriptores, sinó també per tota aquella tasca de divulgació literària que persones del món de l’educació com Maribel han fet des de les aules i entre els més jóvens». Precisament per això, este guardó està distribuït en 4 premis, un de 600 €, dos de 300 € i un premi especial de 300 € per a menors de 19 anys, amb la intenció de valorar les obres dels autors més jóvens.

El termini per a presentar les obres es tanca el 20 de setembre de 2020 i s’han de presentar en format digital a l’adreça premiciutatdecarlet@gmail.com. Les bases es poden consultar a la web de l’Ajuntament de Carlet: https://www.carlet.es/va/page/premis-literaris-ciutat-carlet