La vacuna d’Oxford contra la Covid-19 podria estar a punt al setembre

0
399
EFE/EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Els assajos en humans de la vacuna candidata contra la COVID-19 que desenvolupa la Universitat d’Oxford han mostrat «resultats prometedors» en haver estimulat la resposta desitjada del sistema immune, segons revela aquest dijous la premsa del Regne Unit.

En la fase d’estudi en humans, que va començar a l’abril i en la qual participen uns 1.000 voluntaris sans, els científics han detectat que la possible vacuna genera els anticossos i les cèl·lules T que podrien ser les adequades per a generar una resposta immune contra la COVID-19.

Els investigadors van assenyalar que encara han de demostrar que aquesta resposta immune combinada és suficient per a evitar la infecció, però van precisar que el fet que s’haja provat tal efecte és molt positiu.

David Carpenter, president del comité d’Ètica d’Investigació de Berkshire, que va aprovar l’assaig d’Oxford i continua treballant amb aquest grup de científics, va afirmar que l’equip estava «absolutament encaminat» a aconseguir la vacuna.

«Ningú pot posar dates finals… les coses podrien eixir malament, però la realitat és que en treballar amb una gran companyia farmacèutica, aqueixa vacuna podria estar bastant disponible al setembre i aqueix és el tipus d’objectiu en el qual s’està treballant», va assenyalar.

AstraZeneca és l’empresa farmacèutica amb la qual col·labora la prestigiosa universitat per a aconseguir aquest objectiu.

El ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, va indicar que els investigadors, entre els quals també hi ha un equip de l’Imperial College London, treballen per a aconseguir el «millor escenari» que possibilite posar en circulació una vacuna al llarg d’enguany, encara que va admetre que és més probable que això succeïsca en 2021.

«Tots estem treballant per a aconseguir el millor dels escenaris, tots estem donant a AstraZeneca i a l’equip d’Oxford i de l’Imperial (College London) tot el suport possible. També estem treballant en altres vacunes potencials a tot el món, inclosa Amèrica, Alemanya i els Països Baixos», va dir Hancock.

EFE / Londres