IDEA d’Alzira gestionà 5,3 milions amb 89 programes i 10.363 beneficiaris en 2019

0
513
L'alcalde d'Alzira Diego Gómez i la directora d'IDEA Carmen Herrero durant la presentació del balanç

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la directora d’IDEA, Carmen Herrero, han presentat hui el balanç de l’exercici de 2019, en el que este departament municipal ha gestionat la xifra rècord de 5.329.000 euros, prop de 300.000€ més que en 2018. L’Ajuntament aportà 1,3 milions amb fons municipals, mentre els prop de 4 milions restants procediren d’altres administracions.

L’augment més significat s’ha produït a l’Oficina de Projectes Europeus, amb un total d’1.112.000€, el que suposa un 240% més que l’an anterior.

Els programes d’IDEA, amb serveis d’orientació laboral, emprenedors, comerç, formació, projectes europeus i promoció econòmica, han beneficiat a més de 10.360 persones, a través de 89 programes.

La primera autoritat local ha indicat que el principal objectiu d’ata important àrea municipal «és la d’aconseguir i aportar recursos perquè els aturats alzirenys troben treball«. Alzira supera, actualment els 4.000 desocupats i per reduir esta xifra, l’ajuntament preten «incrementar» enguany els recursos, a més de «reconduir-los d’acord amb les necessitats de les empreses, negocis i comerços locals». Gómez confia en qué la pandèmia del coronavirus «no complique més la situació econòmica de la ciutat», després que haja provocat entre 600 i 700 aturats més que els hi havien abans l’inici de lestat d’alarma el passat 14 de març.

Més de 2.000 alzirenys formats

Dels 89 programes enllestits l’any passat, 20 corresponen al capítol de formació, amb una inversió d’1,5 milions d’euros i 2.243 persones formades. 10 a l’orientació i foment del treball, amb un cost superior als 2 milions. Pel que fa al capítol d’emprenedors i foment del teixit empresarial, hi haugeren 6 programes i una inversió de 76.000 euros. Als 20 programes de l’Oficina de Projectes Europeus es destinaren 1,1 milions i a més es desenvoluparen 10 programes en Comerç i l’Oficina AFIC amb un cost total de 60.000 euros.

I finalment IDEA va enllestir 5 programes en Promoció Econòmica, amb un total pròxim als 94.000 euros.

L’evolució de l’agència municipal ha sigut espectacular; arrancà l’any 2012 amb un pressupost de 913.000€, passà a 1,5 milions en 2015, mentre dos anys després elevà els recursos gestionats a 3,8 milions que s’han convertit en 5,3 milions d’euros en l’exercici de 2019.

75 mobilitats europees

Pel que fa a les previsions de cara al que queda de 2020, la directora d’Idea, Carmen Herrero ha explicat que “de moment no esperem canvis pel que fa als tallers d’ocupació ni tampoc als projectes de mobilitat internacional i esperem que enguany es mantinguen els diferents programes o fins i tot puguen créixer les subvencions. Per ara, la setmana passada s’ha confirmat l’atorgament de 75 mobilitats europees”

 

D’altra banda, no podem oblidar l’actual situació per la crisi sanitària, que pot marcar la línia d’actuació en funció de com evolucione. No obstant això, a curt termini s’acabarà de gestionar la contractació de les persones que s’han inscrit als plans d’ocupació i, en finalitzar l’estiu, s’iniciarà la campanya dels bons de comerç, la plataforma de venda en línia per als comerços i s’ha anunciat una nova campanya orientada a oferir als comerços publicitat a Alzira Ràdio, l’emissora municipal.