Els advocats d’Alzira celebren el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici

0
198
Concentració d'advocats del col.legi d'Alzira este migdia
Lectura del manifest

El Col·legi d’Advocats d’Alzira ha celebrat este migdia davant els jutjats locals, el “Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici”, amb una concentració davant els jutjats local de la Plaça del Sufragi. En l’acte, que han participat lletrats i membres de la Junta de Govern, s’ha llegit un Manifest i ha intervingut el degà del col.legi, Agustin Ferrer.
Cal assenyalar que els Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana van atendre 278.431 assumptes de Justícia Gratuïta durant 2019.

Dels diferents serveis d’Assistència Jurídica Gratuïta, més de 192.000 són del Torn d’Ofici i quasi 82.000 corresponen a l’Assistència Lletrada al Detingut.

El Servei de Violència de Gènere va atendre en 2019 més de 4.100 assumptes amb un augment del 21,5% respecte a 2018.

Els Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana van atendre 278.431 assumptes de Justícia Gratuïta durant 2019 el que suposa un increment del 1,3% respecte a 2018 quan els lletrats i lletrades del servei d’Assistència Jurídica Gratuïta van gestionar 274.790. Cal tindre en compte que cadascun dels més de 108.900 expedients remesos pels Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana a les respectives Comissions d’Assistència Jurídica Gratuïta ha pogut generar diversos assumptes a causa de la interposició de recursos, la presentació d’incidents processals, la generació de nous procediments…

Tenint en compte els diferents serveis d’Assistència Jurídica Gratuïta més de 192.000 són del Torn d’Ofici amb un increment del 0,6% respecte a 2018; mentre que quasi 82.000 corresponen a l’Assistència Lletrada al Detingut, un 2,3% més que l’any anterior. El Servei de Violència de Gènere va atendre en 2019 més de 4.100 assumptes amb un augment del 21,5% respecte a 2018.

La inversió en Justícia Gratuïta

A la Comunitat Valenciana s’ha realitzat una inversió en Justícia Gratuïta de 37 milions d’euros. Per davant d’aquesta, es troba Catalunya que, com és habitual any rere any, és la comunitat autònoma que més inverteix en Justícia Gratuïta amb 58 milions d’euros. A continuació, es troba Andalusia amb 46,4 milions d’euros i el tercer lloc l’ocupa Madrid amb 44,8 milions d’euros. Aquestes tres comunitats autònomes acaparen el 52% de les inversions totals de tota Espanya en Justícia Gratuïta.