Una família d’Alzira porta regant els pimpollos de la Muntanyeta durant els últims 15 anys

0
566
La família Rodriguez-Alcolea amb Maria de la Caritat al capdavant este matí a la Muntanyeta
Hui han utilitzat 160 litres que transporten amb botelles de 8 l
Maria seguix l’exemple de sa mare impulsora d’esta loable iniciativa

A Maria de la Caritat li encertaren els nom els seues pares, sense adivinar, al nàixer, que anava a ser a veïna d’Alzira més caritativa i solidària amb l’emblemàtica Muntanyeta i el seu medi ambient.

Ella va inculcar al seu home i als dos fills, l’amor a la natura i així és com va sorgir, a finals del segle passat, el compromís de regar, durant tot l’any, els pimpollos, ruoures i carrasques, que l’Ajuntament solia plantar, anualment, el Dia de l’Arbre.

Amb un clima mediterrani i per tant prou sec durant la major part de l’any i en una muntanya amb més roca que terra, resulta prou complicat que arrelen els pinets menuts i altres espècies autòctones.

Mig centenar d’arbres en dos hores

La família Rodriguez-Alcolea, complia, a primera hora d’este matí el seu tradicional ritual; omplin, primer, el vehicle amb 20 botelles de 8 litres i es traslladen a la falda de la muntanya, on gràcies a ells han sobreviscut una bona part d’aquelles incipients espècies arbórees. «Ara reguem entre 40 i 50 arbres però hem arribat a regar fins 90», segons han manifestat a Riberaexpress mentre amollen l’aigua, durant unes dos hores, amb tota la cura del món.

Ara, a l’estiu, repartixen un total de 160 litres d’aigua durant dos dies a la setmana, però a la resta d’estacions ho fan quasi totes les setmanes depenent de la pluja que caiga sobre l’agraïda Muntanyeta.

Lluita contra la processionària

Maria recorda perfectament alguns dels pins que es plantaren el mateix any que ella començà fa una quinzena d’anys. Tot i tindre que ajudar-se d’un gaiato, amb el seu continu somriure, no pot ocultar la satisfacció que sent mentre veu  brollar l’aigua de la botella.

Però la caritativa i solidària família amb el medi ambient, no es limita sols a regar, sinò també planten nous pins i es preocupen per mantindre a ratlla a la temuda processionària. Enguany, asseguren, que esta plaga es manté amb nivells prou més baixos que els últims anys.

Ara bé esperen que la regidoria de Medi Ambient els facilite la seua costosa tasca aprofitant una presa d’aigua existent en la Muntanyeta.

Riberaexpress