Llibertat d’expressió sí però amb coneiximent de causa / Fran Alberola (Eurocebollas)

0
249
Dirigents d'Eurocebollas
He llegit l’article que ha publicat Xavier Cantera esta vesprada i en veig amb l’obligació de contestar-li per defensar als treballadors d’Eurocebollas que al cap i a la fi son la meua responsabilitat, el valor de la empresa, crec en ells i el projecte iniciat, llibertat d’expressió sí però amb coneiximent de causa.
De antemà esta convidat a visitar la fàbrica i a vore les instal-lacions i conversar amb qualsevol dels treballadors que composen la plantilla. Al  Sr Xavier Espanya ja el vaig convidar.
Manipulados de Cebollas es va crear l’any 1999 com a Centre Especial d’Ocupació i està acollit al conveni laboral dels CEE, desde la seua fundació mai hem sigut sancionats per la conselleria ni documental ni presencialment en les inspeccions realitzades.
Sense obligació legal,  l’equip per atendre al personal el composen 5 persones, el tècnic en prevenció, la psicòloga-pedagoga, administratiu, economista, i la directora de persones. Treballem amb tots els Centres Ocupacionals, Ajuntaments i Regidories, i els Col.legis de Educació Especial  de la comarca.
En l’any 2015 començarem el projecte de les noves instalacions amb una inversió final de 30 milions d’euros, l’any 2018 erem una plantilla de 60 treballadors, en l’actualitat  som 162 , en dos anys em creat mes de 100 llocs de treball, sent el 97% fixes, tots salarialment per damunt del conveni laboral , sols enguany tenim previstos mes de 30 cursos formatius remunerats  tant de prevenció, millora continua (departament compost per 2 persones), com de qualitat total.
Aquest any acabarem l’any en mes de 100 milions de kgs de ceba procesats, exportats a mes de 70 països i tots ells supervisats per un departament de qualitat de 14 persones.
Disposem de totes les certificacions de qualitat ISO 9001, 14001,50000,BRC, Halal, Koser certificades per part de Aenor.
Em passat esta situació tant crítica de la Covid-19 sense tindre cap contagi gràcies a la col.laboracio i formació dels nostres operaris i totes les mesures implantades per part dels departaments afectats , i lo mes important sense acollir-nos a cap ERTE, mantinguent a tota la plantilla com molts empresaris de la comarca, tinguent una baixada de vendes per dalt del 50%.
Pel que fa als despidos de les últimes dates em reconegut la nostra culpa, segur que per part nostra ho haguerem pogut fer millor pero en les empreses d’alimentació hi han protocols que son sagrats i els nostres operaris estan formats per a ells i no es poden deixar de costat.
Respecte al Comité d’Empresa quan vinga pot vosté preguntar-ho als operaris, crec que en 20 anys de vida de la empresa si no l’han fet es perque es sentiran a gust amb les seues condicions laborals.
Per tot lo anteriorment exposat li pregue tinga a bé visitar-mos i vorà com l’opinió que té sobre el nostre projecte, que al cap i a la fi es al de 162 persones, la canviarà.
Gràcies de tot.
Francisco Alberola / Gerent d’Eurocebollas