Alzira presenta les obres literàries guardonades amb música i dansa

0
325

 

  • L’acte s’emmarca dins de Cultura a la fresca

 

La cultura continua en juliol amb la campanya Cultura a la fresca, que dona continuïtat a la programació prevista per al 2020, amb les adaptacions necessàries i adequades a les noves circumstàncies ocasionades per la Covid-19.

 

Els actes programats per a este mes van començar anit amb el concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana-Les Arts des de la plaça del Carbó, una actuació que va comptar amb un bon acolliment del públic. A este mateix escenari tindrà lloc hui la presentació de les obres guanyadores a la passada edició dels Premis Literaris Ciutat Alzira 2019, seguida de les actuacions del Grup de danses i la colla de Tabal i Dolçaina Les Raboses, que ja va estar present el passat 8 de novembre al sopar dels premis. A la presentació tindrà lloc el sorteig de 8 lots dels llibres premiats entre els assistents.

“Es tracta de la primera presentació de llibres que fem, la de les obres guanyadores dels PLCA 2019, que no vam poder fer el 23 d’abril, dia del llibre. Tampoc hem pogut comptar amb els autors i autora perquè ens parlaren de les seues obres. Hui hem volgut donar màxima difusió a estos premis, que són un referent en tot el nostre àmbit lingüístic” ha anunciat Alfred Aranda, Regidor de Cultura, “a més, afig, entre els seus guanyadors i guanyadores es troben autors i autores de gran prestigi, que formen part de la història de la literatura actual, però també han servit per a descobrir noves veus que han aconseguit publicar novel·la, narrativa infantil, teatre, poesia, assaig, divulgació científica i àlbum il·lustrat”

 

En estos moments ja disposem de cinc de les obres publicades, que es poden trobar a les llibreries  i, per descomptat, a la Biblioteca Municipal:

XXXI Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira
No sabràs el teu nom de Vicent Usó Mezquita

XXI Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta
Ars Libri. L’aventura del llibre i la paraula de Juli Capilla i Fuentes

XIV Premi de Poesia IBN HAFAJA Patrocinat per la Universitat a distància
Camelot o la poesia social  de Joan Deusa Dalmau

XXIV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil
Coppelius de Rosa-Maria Colom Bernat

XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre Patrocinat per Edicions Bromera
El Misteri de Serra Perduda de Francesc Gisbert Muñoz

Us anime a llegir estos llibres, acabats d’eixir del forn, perquè estic segur que us agradaran, entretindran, informaran, emocionaran… i perquè, com deia Joan Fuster: Un bon llibre és sempre una provocació” ha anunciat el regidor.

Està prevista la publicació de les tres obres restants en passar l’estiu.
Exploracions pel planeta del menjar de Pere Puigdomènech (XXV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General. Patrocinat per la Universitat de València)
Perquè t’estime, que si no … de Carles Alberola Ortiz (XVI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca. Patrocinat per la Fundació Aigües de València)
El monstruo verde de Harold Jiménez Canizares (IV Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes. Consorci Ribera i Valldigna)