Denuncien a Eurocebollas per fer «acomiadaments disciplinaris sense motiu»

0
752
Les noves instal.lacions d'Eurocebollas a 4 km del nucli urbà d'Alzira

Un treballador d’Eurocebollas, recentment acomiadat, ha denunciat hui a esta empresa de la Ribera davant la Inspecció de Treball per fer distints acomiadaments disciplinaris «sense motiu» i per «obligar» als empleats a «fer torns de fins 12 hores» entre altres irregularitats.

Manipulado de Cebollas y Derivados està catalogat com un Centre Especial d’Ocupació en la que 105 d’una plantilla de 167 treballadors patixen distintes discapacitats.

Les antigues instal.lacions ubicades a les rodalies de l’estació d’Alzira, però des de l’any passat esta empresa alzirenya es va traslladar a una factoria molt més moderna situada a la partida de Cabanyes, a uns 4 km de la capital comarcal.

Segons la denúncia presentada per Fernando Soler, ex-encarregat general de l’empresa, «hi han empleats que accepten el comiadament per desconèixer el que firmen, alguns asseguren haver sigut coaccionats».

Soler explica en la denúncia que la direcció d’Eurocebollas «no respecta el còmput setmanal ni el periode de 12 hores de descans entre jornades». I subratlla que al tractar-se d’un Centre Especial d’Ocupació «la majoria dels empleats tenen un grau elevat de diversitat funcional, per lo que la situació els afecta especialment«.

També ha denunciat que «ni s’elabora ni es facilita als treballadors el calendari laboral, donant les vacances que més li interesa a l’empresa, fins i tot en festius». D’altra banda la denúncia davant la Inspecció de Treball recull, a més, que esta firma agroalimentària de la comarca «obliga a realitzar la formació fora de l’horari laboral i sense cap compensació».

Soler resalta que el seu acomiadament va ser «improcedent» i nega, com diu l’expedient fet per Recursos Humans, que haguera causar «greus perjudicis a l’empresa». Negativa que remarca advertint que Eurocebollas «acceptara que el despido fora improcedent».

Per part de l’empresa, reconeixen que el despido fora «improcedent», però afegixen que el denunciant «es va saltar el protocol establert causant greus perjudicis«. A més asseguren «haver pagat ja la totalitat de l’acomiadament».

Ausència de comitè d’empresa i de sindicats

Altre treballador, César Enrique Ríos, també té previst denunciar a l’empresa, en considerar que ha sigut acomiadat, «per reclamar els meus drets. Vaig demanar la conciliació familiar perquè tinc dos fills menuts, en principi em digueren que l’accepatarien, però al dia següent m’acomiadaren». També lamenta que, tot i reflexar el contracte que «soc operari de segona, em donaren d’alta en la Seguretat Social en la categoria de peó».

Els dos extreballadors lamenten «l’ausència d’un comité d’empresa o de sindicats» que defense els seus interessos, i que no s’hagen celebrat «mai eleccions sindicals» tot i comptar amb una plantilla superior als 160 treballadors.