Xúquer Viu suspén la seua festa però manté el Mulla,t en forma reduïda

0
359

 

La celebració del 16é Mulla’t pel Xúquer es realitzarà en format reduït a juliol

 

Xúquer Viu lamenta que enguany no siga possible el bany als rius a moltes zones i demana que es proporcionen mitjans als pobles amb zones de bany

 

Davant la situació generada pel COVID-19 i la suspensió de nombroses activitats populars i festives, Xúquer Viu ha decidit suspendre per enguany la celebració del tradicional Sopar i Festa de Xúquer Viu i traslladar la 15a edició a 2021.

 

Respecte al Mulla’t pel Xúquer, el Dia del Bany en els rius, l’organització ha decidit mantindre aquest acte reivindicatiu per 16é any consecutiu, per al proper dissabte 11 de juliol, però amb una presència limitada i de manera simbòlica.

 

Lamentablement enguany, moltes de les zones de bany interiors han sigut clausurades, mentre que es mantenen les zones de bany en les platges. Xúquer Viu considera que el bany, amb mesures de seguretat, hauria de poder practicar-se d’igual manera en mars, rius o llacs i demana que es dote als ajuntaments de pobles interiors de mitjans per poder controlar adequadament el bany i esbargiment, a l’igual que els pobles de litoral.

 

Per altra part, i en relació a aquest mateix tema, Xúquer Viu ha pogut comprovar que, actualment, en el Cens de Zones de Bany Continentals de la Comunitat Valenciana, que publica la Direcció General de l’Aigua, hi ha 12 zones censades, entre elles 8 a la província de València. Per una part és una bona notícia, ja que suposa una millora respecte a les 3, a tota la Comunitat, que hi havia fa pocs anys. La mala notícia és que cap d’aquestes zones correspon al riu Xúquer i a la comarca de la Ribera, que encara que compta amb paratges on habitualment es practica el bany no figuren en aquest cens oficial.