Alzira proposa a la Generalitat una xarxa comarcal per potenciar la mobilitat alternativa

0
206
Ciclistes en el camí que creua el canal Xúquer-Túria

L’Ajuntament d’Alzira està ultimant estos dies la proposta d’una xarxa comarcal de camins rurals per «potenciar el transport alternatiu», que traslladarà a la Generalitat perquè la impulse i la financie.

Es tracta «d’aprofitar» els actuals camins i rutes cicloturistes, però «caldrà connectar alguns d’ells a més de senyalitzar-los», indiquen els tècnics de la regidoria de Medi Ambient.

El consistori alzireny «prioritza» la connexió dels seus caminals amb els dels pobles veïns, encara que la proposta «abarca a tota la Ribera», per a després poder connectar la xarxa amb les comarques límitrofes.

Medi Ambient aposta per un gran recorregut cicloturista que «possibilite la mobilitat alternativa als vehicles, mitjançant el transport no motoritzat com les bicicletes i els patinets».

Inversions autonòmiques i europees

Esta iniciativa comptaria, a bon segur, segons està area municipal, «amb subvencions de la Unió Europea». I propiciarà que «la Generalitat invertisca en la nostra comarca».

El document es troba, a hores d’ara, en fase de redacció i servirà «per estructurar tota la comarca». El geògraf riberenc, Paco Tortosa, aqutor de publicacions com»Espanya en bici», col.labora i assessora en el disseny d’este ambiciòs projecte de transport alternatiu de la comarca.

El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Pep Carreres, va revetlar esta iniciativa durant l’últim plenari de l’Ajuntament d’Alzira.

Riberaexpress