Sols Sumacàrcer supera els 40º a la comarca

0
432

Afortunadament només Sumacàrcer que ha registrat 42,1º, ha superat els 40º a la Ribera en un dia caloròs pel vent de ponent però menys de les previsions meteorològiques inicials. A Sumacàrcer sols li ha superat hui Canals a la Comunitat Valenciana.

Han fregat els 40º en municipis com La Pobla Llarga i Carcaixent, així com a l’estació meteorològica de la Casella. A Vilanova de Castelló i Gavarda han arribat als 39º, la Murta 38,5º, La Barraca d’Aigües Vives 37º, mentre a Alzira i l’Alcúdia han superat lleugerament els 35º. A Guadassuar el mercuri s’ha situat en 34º, a Algemesí i Sueca en 32,5º i a les platges de Les Palmeres i El Perelló han gaudit de temperatures prou més suaus entre els 27 i 28º.

Previsió per al dijous

Afortunadament la calor africana i reescalfada amb el ponent només estarà amb nosaltres durant el dia de hui i no durarà més d’un dia. Per tant, demà les temperatures es desplomaran en les zones on hui faça més calor coincidint amb la retirada d’esta massa càlida tot i que, pel matí, el ponent encara es deixarà notar per les comarques més interiors amb algunes ratxes moderades.

El vent entrarà més humit i açò afavorirà la formació de núvols baixos o d’estancament matinal que aniran retirant-se a mesura que les temperatures diürnes vagen espabilant. No pujaran tant com hui i sobretot pel litoral i prelitoral de València el mercuri caurà entre 7º i 8ºC respecte a hui. Així i tot, per l’interior de València i molts punts d’Alacant es podran superar fàcilment els 35º/36ºC de màxima.

Destacar també que a partir del migdia creixeran núvols d’evolució per l’interior de Castelló que podran derivar en algun ruixat o tronada molt local per este sector.

Riberaexpress / Inforatge