Diego Gómez: «Hem d’aprofitar el moment per a crear espais segurs»

0
216
L'alcalde d'Alzira Diego Gómez en el seu despatx
Nous senyals i semàfors per facilitar als vianants de la Ruta del Colesterol la travessia de la CV-50

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, considera que una vegada passat l’estat d’alarma provocat pel coronavirus «cal aprofitar el moment i crear espais segurs a la ciutat, davant la necessitat de mantindre i millorar la seguretat».

I per a crear espais segurs la recepta no és altra que «reduir l’ús del vehicle particular i augmentar les zones reservades als vianants«, assenyala Gómez que confia en que arriben a l’Ajuntament «ajudes en este sentit».

Així l’actual equip de govern enllesteria, en esta legislatura l’ampliació de les voreres del carrer Major Sant Agustí, la peatonalització de les rodalies de la Plaça la Malva, la remodelació de la Plaça Primer de Maig i convertir el tram no peatonalitzat del carrer Hort dels Frares en un nou Pérez Galdós.

Rutes Escolars

La primera autoritat local afegix la creació de Rutes Escoles Segures, «extenent el que ja hem fet a l’àrea escolar de Tulell a tots els col.legis possibles».

La capital de la comarca té previst, a més, culminar l’Anell Verd i completar la xarxa de carrils bici, connectant este anell amb el pont de l’Estret junt a la CV-50, també amb Algemesí Guadassuar i completant la connexió de l’estació de ferrocarril d’Alzira amb la de Tavernes de la Valldigna per la plataforma de l’antic trenet Carcaixent-Dènia.

La Conselleria acaba de instal.lar semàfors i senyalitzar dos rotondes en la CV-50 a l’eixida d’Alzira, direcció a Tavernes de la Valldigna, per a facilitar els pas de ciclistes i vianants cap a l’Avinguda de la Ribera (Ruta del Colesterol) i el nou carril construït junt el canal de les Basses.

Gómez, que és un gran aficionat a la bicicleta en haver pujat, fins i tot, els ports de muntanya habituals de la Volta Ciclista a Espanya i del Tour de França, té previst «incentivar la compra de bicis durant esta legislatura», seguint l’exemple de la Generalitat que concedix, actualment, subvencions per a l’adquisició de bicicletes i patins.