Alberic potencia l’economia circular als seus polígons industrials

0
63

La Regidoria d’Indústria de l’Ajuntament d’Alberic ha posat en marxa en els últims mesos diferents iniciatives per a potenciar l’economia circular entre les seues empreses, situades en diversos polígons. L’àrea industrial que dirigeix Juan Vergara ha promocionat amb èxit entre les companyies l’economia circular, un nou sistema econòmic i social que té com a objectiu la producció de béns i serveis al mateix temps que redueix el consum i el desaprofitament de matèries primeres, aigua i fonts d’energia.

Així, és un model que preval l’aprofitament de recursos i la reducció de les matèries primeres. Este sistema es converteix així en una alternativa a l’actual model d’extracció, producció, consum i eliminació, el model econòmic lineal. Diverses empreses han posat en marxa iniciatives que han reduït considerablement el seu consum i, amb això, les deixalles produïdes, permetent un important estalvi (tant a la companyia com al consistori) i beneficiant la lluita contra el canvi climàtic.

A més, la regidoria ha intensificat les indicacions perquè s’augmente el reciclatge en la zona empresarial i per a això s’ha realitzat un detallat registre d’indústries amb l’objectiu de conéixer, amb major detall, les característiques i necessitats de l’activitat diària. “No han sigut les úniques accions que s’han dut a terme als parcs empresarials ja que som conscients que la reactivació econòmica ha d’anar unida a un canvi de model en el qual el reciclatge, el menor consum fòssil i el compromís amb el medi ambient han de ser prioritaris.

Així, s’han realitzat i es van a seguir realitzant neteges i condicionaments de parcel·les municipals i espais públics i s’han renovat els sistemes de reciclatge i deixalles. En juliol i agost se va a reforçar la presència municipals en els polígons gràcies al denominat Atur Agrícola i en el futur s’estudia augmentar les zones d’aparcament”, argumenta l’edil Juan Vergara.