A l’Alcúdia els menuts naixeran amb 200€ davall el braç

0
156

 

A partir de dimecres 1 de juliol, els xiquets i les xiquetes que nasquen a l’Alcúdia vindran amb un Xec de 200 euros “baix del braç”. El Xec de Benvinguda multiplica per dos el seu import.

 

Des de l’1 de gener de 2012, l’Alcúdia compta amb un programa anomenat “Xec de Benvinguda a l’Alcúdia”. Una ajuda adreçada a pares i mares de xiquets i xiquetes nascuts i residents al poble, amb el qual es poden adquirir els productes que necessiten a comerços locals membres de l’associació de comerciants l’Alcúdia Qualitat.

L’import del xec, que fins ara era de 100 euros, acaba de doblar-se per decisió de l’ajuntament, com una de les mesures posades en marxa amb el Pla Reactivem l’Alcúdia, per a pal·liar ,les conseqüències de la crisi econòmica que ha vingut aparellada amb la pandèmia de la Covid-19.

Els xecs, ara de 200 euros, es poden sol·licitar dins dels dos primers mesos des del naixement. Cal acostar-se a les oficines de l’Ajuntament en horari d’atenció al públic, emplenar el model de sol·licitud que allí es facilitarà i mostrar el llibre de família per comprovar l’empadronament i la inscripció del o de la menor.

Si tot és correcte, els xecs s’entreguen en el moment i tenen una vigència de 3 mesos des de la data d’expedició. Els 200€ estan distribuïts en 10 talons de 20€ cadascun per poder gastar-los en distints articles i comerços.

Cada any són més d’un centenar els xiquets i xiquetes reben esta ajuda per part de l’Ajuntament. Un miler llarg des que va començar esta iniciativa ara fa 8 anys. Això ha suposat més de 100.000€ que s’han invertit en l’Alcúdia, en les seues famílies i en els seus comerços.

Amb esta mesura, l’Ajuntament de l’Alcúdia intenta fomentar el comerç local al temps que ajuda les famílies residents al nostre poble, una espenta a l’economia local que a més col·labora amb la preservació del medi ambient, ja que comprant al poble també estalviem en desplaçaments.