La Diputació conclou la recuperació del marge dret del Magre a l’Alcúdia

0
350
La vicepresidenta de la Diputació Mª Josep Amigó i l'alcalde de l'Alcúdia Andreu Salom en el Magre

 

  • La vicepresidenta de la corporació, Maria Josep Amigó, destaca “la posada en valor dels actius naturals i la recuperació de les espècies autòctones existents en la zona verda”

 

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha realitzat les obres de recuperació paisatgística del marge dret del riu Magre en el terme municipal de l’Alcúdia, dins del programa de recuperació d’espais degradats de la institució provincial.

 

La vicepresidenta i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, acompanyada per la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno i l’alcalde de l’Alcúdia i també diputat, Andreu Salom, han visitat les actuacions realitzades en la zona verda, que han comptat amb un pressupost de 48.399,659 euros, dels quals la Diputació ha subvencionat 30.394,98 euros que suposen el 80% del total, mentre que l’Ajuntament ha assumit el 20% restant amb 7.598,94 euros.

 

Els treballs han consistit, principalment, a recuperar i netejar un passeig d’aproximadament 2.700 metres pel marge dret del riu Magre i, com explica la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, “amb les actuacions realitzades s’ha recuperat una zona verda de gran potencial paisatgístic per a integrar-la en l’entorn natural i urbà. Es tracta d’un projecte de recuperació mediambiental paisatgística i de posada en valor d’uns actius naturals fins ara desaprofitats, plantejant una sèrie d’actuacions integrades en el paisatge, recuperant les espècies autòctones existents i utilitzant materials de l’entorn”.

 

Per a l’alcalde de la localitat, Andreu Salom, «l’actuació ha deixat completament lliure de traves la senda del Magre, i immediatament l’han començada a utilitzar les famílies alcudianas per a accedir a peu o amb bicicleta a un paratge amb un gran valor ambiental i a minuts del centre. Amb l’ajuda de Diputació hem pogut avançar en el pla de la ribera del Magre.»

 

Les actuacions s’han centrat en dues àrees. D’una banda, la relativa a les actuacions necessàries per a la materialització de la senda per als vianants orientades a configurar un camí amb continuïtat, còmode i segur. I per un altre, les actuacions centrades en la zona de la ribera del riu limítrofa a la senda, on les labors han estat destinades a afavorir l’accés al camí, recuperar els espais degradats i millorar la qualitat visual del recorregut que configura la pròpia senda, amb tasques de neteja i condicionament de la via i accessos al riu, així com l’eliminació de plantes invasores en l’entorn.

 

Amb la recuperació paisatgística s’incrementen les possibilitats d’ús lúdic de la zona, millorant l’estat de la senda i possibilitant les vistes a la làmina d’aigua.

 

Este paratge comunica amb una zona d’oci situada en el límit del riu, també en el marge dret, i ha permés crear una xarxa d’espais d’esplai per a la població del municipi de l’Alcúdia i voltants.