Alzira aposta per incrementar la concienciació i la vigilància dels seus paratges

0
436
El voluntaris mediambientals amb l'alcalde i el regidor de Medi Ambient
L’Ajuntament d’Alzira apost enguany per «augmentar» la concienciació dels veïnsi per la vigilància de les muntanyes per tal de fer front a possibles incendis forestals, segons ha explicat hui el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, durant la presentació dels nous voluntaris mediambientals.
Carreres ha advertit que «la frondositat espectacular que presenten els nostres paratges, seran gasolina en el termini de 15 dies», és per aixó  que l’estratègia del seu departament passa per «saber gestionar la muntanya».
Els nous voluntaris estaran tres mesos fent distintes activitats com les de «vigilar, netejar i regar».
Per la seua part l’alcalde, Diego Gómez, considera que el voluntariat «és important» donat que davant la nova normalitat «cal atendre de manera decidida les necessitats mediambientals». Gómez ha afegit que «estos joves van ajudar-nos a mantindre l’equilibri mediambiental i a recuperar la normalitat d’abans».
José Alemany, d’Interpreta Natura, serà l’encarregat de dirigir les jornades que formaran als voluntaris, entre altres qüestions a «identificar l’origendel fum segons el color».
Gómez i Carreres han rebut este matí a les instal.lacions municipals, als primers voluntaris mediambientals inscrists al programa que començarà el proper dijous i s’extrendrà al llarg de tot l’estiu.
Els interessats a participar han de contactar per telèfon al 654050504 o
bé enviar un correu electrònic a voluntariat@interpretayeduca.com, indicant les seues dades i la disponibilitat de participació. Dins del voluntariat, els participants reben les dietes corresponents a esmorzar i dinar, assegurança de responsabilitat civil i accidents, EPI i uniforme identificatiu, certificat de participació i jornades formatives, per exemple en primers auxilis.