22 consistoris contracten electricitat renovable per reduir la factura energètica

0
348
Foto: Revista Energética

El Consorci de la Ribera va llançar fa unes setmanes la licitació per a l’adquisició conjunta d’electricitat d’origen 100% renovable per a 22 ajuntaments de la Ribera de Xúquer amb l’objectiu de reduir la factura energètica municipal i fomentar la producció d’energia renovable.

Els objectius d’aquesta acció són diversos:

  1. Preus més competitius. Compra conjunta per part dels ajuntaments per aprofitar l’economia d’escala i d’aquesta manera millorar els preus de compra de l’electricitat d’edificis i instal·lacions municipals, així com de l’enllumenat públic;
  2. Estudi, ajuntament per ajuntament, de les ofertes d’electricitat adaptades al perfil de les tarifes d’electricitat dels subministraments municipals;
  3. Lluita contra el canvi climàtic. Electricitat 100% renovable per contribuir a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i contribuir així als objectius de reducció d’emissions fixats pels ajuntaments signataris del Pacte de les Alcaldies.

Amb aquest procediment hi participen, fins el moment, els següents ajuntaments: Alberic, Alcàntera de Xúquer, Alfarp, Alzira, Beneixida, Benicull de Xúquer, Benimodo, Càrcer, l’Ènova, Favara, Gavarda, la Barraca d’Aigües Vives, la Pobla Llarga, l’Alcúdia, Llombai, Massalavés, Montroi, Polinyà de Xúquer, Riola, Sumacàrcer, Tous i Villanueva de Castellón.

Amb aquest procediment de subministrament que finalitzarà a primers de juliol, s’adquirirà per part dels ajuntaments adherits més de 19,000,000 kWh d’electricitat d’origen renovable i per un import estimat de més de 3 milions d’euros.

El Consorci de la Ribera és un organisme públic format per la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Mancomunitat de la Ribera Baixa de Xúquer i que treballa per aconseguir un territori més sostenible des del punt de vista econòmic i mediambiental.