L’alcalde d’Alzira aposta per un Parc Tecnològic aprofitant la rellevància del sector agroalimentari

0
424
L'empresa agroalimentària Fruxeresa està culminant la seua instal.lació al Parc empresarial El Pla
El conseller d’Economia Rafa Climent amb l’alcalde d’Alzira Diego Gómez

Diego Gómez: «La imatge més dura de la crisi la patirem en 2021»

«És el moment oportú de consntituir la cooperativa elèctrica de forma progressiva»

Les ajudes de la UE van dirigides especialment a l’energia i la mobilitat

Este cap de setmana culmina el Pla de desescalada del Govern central i comença una nova etapa i amb ella el repte de la recuperació econòmica, tot just tres mesos després que arrancara l’estat d’alarma.

Una recuperació, que segons l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, «serà lenta enguany» però oferirà «la imatge més dura, des del punt de vista social i laboral, a partir de 2021 en  el que s’incrementarà l’atur de forma notable».

La primera autoritat local significa que la capital de la comarca «és una ciutat que distribuix la seua economia entre el 80% de serveis i el 20% d’indústria diversificada encara que al voltant del sector agroalimentari».

Suport a les empreses

Considera que la revitalització del sector primari arran la pandèmia «la deuriem aprofitar mitjançant la creació d’un Parc Tecnològic i desenvolupament agroalimentari», que al seu juí «donaria suport a les empreses del sector i potenciaria el sector primari.

Cal assenyalar que als parcs tecnològics, científics o d’investigació s’estableixen pimes i mitjanes empreses per tal de fomentar la creació i intercanvi de coneiximent, fet que Gómez considera que «seria important per al futur d’Alzira i de la nostra comarca».

La Ribera compta amb firmes molt importants en este sector com Agriconsa a Algemesí, Ice Cream Factory Comaker a Alzira, a més de distintes cooperatives hortofrutícoles entre les que resalten la Copal d’Algemesí, Canso de l’Alcúdia i la cooperativa i empreses arrosseres de Sueca. A més d’empreses privades comercialitzadores de fruites com Antonio Muñoz i Cia de Càrcer, Ripoll a Carcaixent i Fruxeresa, que iniciarà la seua activitat la pròxima tardor al Parc Empresarial El Pla d’Alzira, entre altres.

Cooperativa elèctrica i estalvi energètic

L’alcalde de l’Illa del Xúquer considera que és el moment oportú de crear «una cooperativa elèctrica de forma progressiva», iniciativa proposta a l’inicie de la legislatura pel grup municipal de Ciutadans. Esta cooperativa possibilitaria establir «una política d’estalvi energètic en tres fases; la primera afectaria als edificis públics, en la segona s’ampliaria als polígons industrials, mentre la tercera inclouria a totes les vivendes particulars».

Gómez veu esta iniciativa «molt viable, donat que les ajudes de la Unió Europea van dirigides a l’energia i la mobilitat especialment».

Riberaexpress