L’Alcúdia rep mig milió d’euros per remodelar l’Avinguda Guadassuar

0
509
L'Avinguda Guadassuar

L’Alcúdia  rep mig milió d’Euros del Pla reconstruïm Pobles

  • El projecte aprovat és la remodelació de l’Avinguda de Guadassuar, pressupostat amb 740.000 €
  • L’actuació afecta a més de mig kilòmetre de la CV-50 al seu pas per l’Alcúdia

 

El Vicepresident i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau va presentar ahir al Palau de Pineda  el programa «Reconstruïm Pobles», que dota amb 15 milions d’euros 70 projectes triats entre el més de 600 presentats per municipis de tota la Comunitat Valenciana.

L’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom , va acudir a l’acte, on es va assabentar de l’ajuda de 500.000  € per a dur endavant un dels projectes més demandats per la ciutadania Alcudiana. “Estem molt satisfets de poder dur endavant este projecte- afirma Salom– ja que el disseny actual de la carretera CV-50 partix el poble en dos, crea problemes mediambientals i comporta un perill per a la mobilitat de bicicletes i vianants. El poble guanyarà molt, podríem dir que l’actuació cosirà el poble per a unir ambdues parts, ara desconnectades.”

En el seu traçat actual la carretera CV-50 al seu pas per l’Alcúdia travessa el casc urbà mitjançant dues avingudes, que son l’avinguda de Carlet i l’avinguda de Guadassuar,- objecte de l’actuació- un tram de 555 metres de longitud, entre la Rodona d’Els Évols i la d’El Serrallo.

Aquest tram vial genera un conjunt d’afeccions importants de diferent tipus en l’entorn urbà pel qual discorre: El disseny actual parteix el nucli urbà en dos, és el d’una travessia urbana d’una carretera sense tindre en compte l’accessibilitat per a vianants, això causa moltes dificultats per travessar la carretera per accedir als equipaments públics (com ara el Centre de Salut o el Centre de Dia) o a habitatges situats a una part i a l’altra del poble.

A més, actualment es tenen unes voreres molt estretes, fins i tot quasi inexistents en alguns trams, amb desnivells excessius entre la calçada, més elevada, i els extrems, cosa que causa molta inseguretat entre els vianants i no permet el mode de transport amb bicicleta amb seguretat. Cal dir també que esta carretera té un pas de vehicles considerable el que provoca problemes derivats del soroll i gasos dels vehicles. Es pretén realitzar una solució que calme el tràfic per millorar les condicions mediambientals. També es millorarà la imatge urbana de l’Alcúdia, perquè l’avinguda conforma l’entrada Sud-est a la població i actualment no presenta el disseny que caldria.

 

Amb l’ordenació, que serà cofinançada entre la Conselleria i l’Ajuntament de l’Alcúdia, s’aconseguirà un espai socialment integrat. En finalitzar el 2020 ha d’estar fet el projecte i les obres es duran a terme al  llarg dels exercicis 2021 i 22.