Alzira incrementa a 980 les visites diàries a la Murta

0
202
Senda de la Botànica a l'ombriu de la Murta

El Consell del Paratge Natural Municipal ha acordat incrementar més del 50% l’aforament diari de la Murta que passa de 600 visites diàries a 980 i de 4.200 setmanals a 6.860, en esta tercera fase de l’estat d’alarma.

Un aforament que es troba encara per davall del que contempla l’esborrany el Pla d’Usos que està pendent de ser aprovat pel ple de l’Ajuntament d’Alzira.

Sis franges horàries

El prop de miler màxim de visitants que contempla el nou acord, es distribuix en sis franges horàries que van desde les 8 del matí a les 20 hores.

L’Ajuntament recomana utilitzar la cita prèvia perquè els visitants que es desplacen a la Murta els caps de setmana no es queden sense poder visitar-la. Fet que ha ocorregut ja, pel matí, i que el departament municipal de Medi Ambient, els recomana que vagen a la Casella, l’Anell Verd, al riu Xúquer o a la Muntanyeta.

Museu a l’aire lliure

La restricció horària ha tingut «una resposta majoritàriament favorable», asseguren des de Medi Ambient, fet que «afavorix que la gent puga valorar la qualitat de la visita per la baixa ocupació». Els tècnics municipals asseguren que «un paratge és com un museu a l’aire lliure». De fet ja treballen en la posta en marxa d’una aplicació perquè els potencials visitants del paratge puguen fer la reserva des de el seus mòbils.

Benefici per a la salut

El departament municipal subratlla «els beneficis per a la salut que suposa gaudir d’este espai natural que cada dia és més valorat pels alzirenys i també pels nombrosos visitants procedents d’altres municipis i comarques».

El Pla d’Usos del paratge natural municipal Murta-Casella constituix un «document de treball que es pot revisar i modificar».