L’Hospital d’Alzira participa en sis investigacions relacionades amb la COVID-19

0
543
Façana de l'Hospital d'Alzira

 

  • Es tracta de 5 estudis multicèntrics, un d’ells liderat per l’Hospital d’Alzira, i una investigació realitzada exclusivament en el centre de la Ribera

 

  • Analitzaran les repercussions pulmonars, hematològiques i perinatals de la malaltia, l’efectivitat dels tractaments farmacològics i l’evolució clínica dels pacients

 

Alzira (16.06.20). L’Hospital Universitari de la Ribera està duent a terme sis investigacions relacionades amb el COVID-19, amb l’objectiu de contribuir al coneixement que la societat científica està adquirint sobre esta malaltia i les seues repercussions.

 

Cinc d’estos estudis són multicèntrics, és a dir, s’estan duent a terme en col·laboració amb altres centres hospitalaris i un d’ells s’està realitzant exclusivament a l’Hospital d’Alzira.

 

En este sentit, pel que respecta a la investigació unicèntrica, esta s’està realitzant des de l’àrea de Laboratori. La investigació es basa en l’estudi de les característiques analítiques dels pacients amb COVID-19 que han estat ingressats a l’Hospital de la Ribera durant març de 2020, amb la finalitat de determinar si existeix alguna alteració en els paràmetres de laboratori que ajuden a conéixer el diagnòstic, pronòstic i tractament dels pacients infectats i investigar la correlació entre els paràmetres analítics i la severitat de la malaltia (dispnea, pneumònia i distrés respiratori amb ventilació mecànica).

 

Així, este estudi permetrà acarar els resultats d’altres investigacions similars que ja s’han realitzat sobre xicotetes mostres de pacients i majoritàriament amb població de la Xina.

 

Estudis multicèntrics

 

Pel que fa als estudis multicèntrics, l’Hospital Universitari de la Ribera lidera, des de l’àrea de Matrones, l’estudi ‘Parir en temps de COVID-19’, l’objectiu del qual és contribuir a determinar si existeix o no transmissió vertical del virus, això és, de mare a fill durant l’embaràs, el part i/o la lactància materna, amb la finalitat de comparar els resultats amb els extrets per estudis similars que s’han dut a terme entre població xinesa i que, de moment, conclouen que no existeix una evidència clara d’aqueixa transmissió entre mare i fill.

 

L’àrea de Farmàcia de l’Hospital d’Alzira participa, així mateix, en un estudi promogut per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), l’objectiu del qual és conéixer l’efectivitat de la farmacoteràpia emprada en el tractament dels casos d’infecció per coronavirus que han requerit ingrés hospitalari a Espanya durant el mes de març de 2020.

 

De la mateixa manera, la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’Hospital de la Ribera participa en un estudi observacional coordinat per la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC), amb l’objectiu de recollir dades epidemiològiques, clíniques i d’evolució en pacients amb formes greus de COVID-19.

 

Repercussions pulmonars del nou coronavirus

 

Junt amb això, les altres dues investigacions multicèntriques en les quals participa l’Hospital Universitari de la Ribera estan relacionades amb les repercussions pulmonars que el nou coronavirus té sobre els pacients infectats.

 

D’esta forma, una d’estes investigacions, que s’està duent a terme també des de l’UCI de l’Hospital, persegueix descriure les característiques clíniques, la gravetat de la disfunció pulmonar, les característiques tècniques i la duració de la ECMO (sistema d’oxigenació amb membrana extracorpòria), i la supervivència dels pacients amb COVID-19.

 

Cal destacar, en este sentit, que el mes de març passat va ingressar en l’UCI de l’Hospital de la Ribera, la pacient més jove d’Europa que ha necessitat la tècnica ECMO per a sobreviure a la infecció. Esta tècnica és un sistema d’oxigenació extracorpòria que dóna suport al cor i als pulmons quan estos òrgans no funcionen i a la qual s’ha de recórrer quan el pacient no respon a la ventilació mecànica convencional.

 

De la mateixa manera, un altre dels estudis que s’estan duent a terme, està avaluant, des del Servei de Pneumologia, els canvis en la funció pulmonar que presenten pacients ingressats amb pneumònia causada pel nou coronavirus segons el nivell de gravetat, després de l’alta hospitalària.