Jóvens artistes d’Algemesí aporten les seues creacions realitzades durant la quarantena

0
360

Quinze jóvens artistes d’Algemesí aporten les seues creacions multidisciplinàries durant la quarantena en el certamen «Crea a casa»

El certamen «Crea a casa» reuneix les creacions de quinze jóvens algemesinencs en les més diverses disciplines artístiques. Tenen en comú que són d’Algemesí, que són jóvens i que compten amb un ampli bagatge formatiu gràcies al qual destaquen en les seues àrees. Cada obra seleccionada tindrà una subvenció de 150 euros.

La Regidoria de Joventut va llançar el repte per a motivar la seua creativitat durant el confinament i el resultat és quinze creacions que es podran veure en la televisió municipal Berca Tv i en les xarxes socials.

Música, art, dansa, fotografia, il·lustració, pintura, campanya publicitària, dibuix, moda, falles i joieria són els vessants artístics desenvolupats per Adrián Pérez Sánchez, Paula Esteve Ferrís, María Esteve Trull, Sergi Pacheco Portalés, Guillem Vila Borrás, Lucía Bastida Giménez, Jorge Botella Matalí, Ester Blasco Luján, Salut Carbonell Cubells, Mireia Torres Ferragud, Emilia Camarasa García, Gemma García García, Núria Ferragud Sanchis, Iris Pardo Viñes i Marina Coso García.

Entre les seues creacions estan la interpretació de l’Homenatge a Manuel de Falla de Kovács, el símil de l’abril desaparegut expressat en ball, la finestra confinada des de l’abstracció, un arranjament de melodies de la processó de la Mare de Déu de la Salut, una versió electrònica house de La Muixeranga, un pintura sobre fotografies de carrers d’Algemesí, una il·lustració sobre el final somiat del virus, una pintura digital sobre el confinament, dansa tribal fusió, dansa introspectiva, una campanya de publicitat sobre el comerç d’Algemesí, un dibuix d’una anhelada eixida a la muntanya, el procés de creació d’un ninot faller, una creació relacionada amb la Mare de Déu elaborada amb màscares i el procés de creació d’un anell.

Per a la regidora de Joventut, Palma Egido, «es tractava d’estimular i remunerar la creativitat dels jóvens artistes d’Algemesí en uns dies tan difícils i les seues aportacions veuran ara la llum, després de moltes hores de treball».