Senderistes del Pas del Pobre i l’Ouet es queixen d’arrapades produïdes per l’exhuberant vegetació de la Murta i la Casella

0
210
Les dos imatges corresponen al Pas del Llop

 

L’estat d’alarma unit a les freqüents pluges d’esta primavera a la comarca han afavorit l’exhuberant vegetació que lluix, a hores d’ara, el paratge natural municipal Murta-Casella d’Alzira.

Però eixa explosió de la natura ha afectat de forma notable a les sendes d’esta zona i en especial als practicants del senderisme que ara tornen a praticar el seu esport favorit.

Un senderista es queixava hui dels problemes que ha tingut a l’hora de caminar pel Pas del Pobre i pel Pas del Llop; «pareisc un ecce homo, les sendes estan plenes d’albarçers que m’han produït nombrosos arraps i al arribar al bar de la Casella m’he netejant la sang». El tram de senda que es troba «en pitjors condicions» és el de la solana que va de La Barraca d’Aigües Vives a la Casella.

Al bar, altres senderistes que havian caminat fins l’Ouet, comentaven també les arrapades patides a les cames i braços, mentre esmorçaven este matí.

El Pas del Pobre pertany a la Ruta dels Monestirs, fet que este senderista considera «semblar un polvorí perquè facilitarà la propagació d’un possible incendi durant este estiu».

Els freix en flor, el marfull i altres espècies estreten també este singular camí pel que s’accedix a vall de la Casella per la zona de l’ombria de la Murta.