L’acord entre les cooperatives de l’Alcúdia i Alzira suposa una inversió de 2 milions en Alzicoop

0
427
La nova nau en construcció a les instal.lacions d'Alzicoop

 

I permetrà processar una producció de 12.000 tones de caquis per campanya

L’acord reforça mútuament i serà beneficiós per a les dos cooperatives

Les cooperatives Canso, de L’Alcúdia, i Alzicoop, d’Alzira, han signat un acord de col·laboració per a la comercialització esclusivament de caquis, que inclou una inversió de 2,1 milions d’euros per a modernitzar les instal·lacions de la segona amb maquinària que permeta processar una producció de 12.000 tones de caquis per campanya.

En virtut de l’acord, Canso confeccionarà i comercialitzarà la producció de cítrics de Alzicoop, i la producció de caquis d’aquesta es comercialitzarà juntament amb part de la producció de la cooperativa de L’Alcudia.

Els presidents de la Cooperativa Agrícola La nostra Senyora de l’Oreto de L’Alcúdia (Canso), Cirilo Arnandis, i la Cooperativa Hortofructícola d’Alzira, Paco Clari, han subscrit aquest divendres l’acord en les instal·lacions de Alzicoop, segons informen en un comunicat.

Canso confeccionarà i comercialitzarà la producció de cítrics de la cooperativa alzirenya, assumint les labors de classificació, emmagatzematge i/o condicionament, confecció, i comercialització.

Concentració de l’oferta

Per a Arnandis, l’acord reforça mútuament a les dues cooperatives i permet continuar avançant en la concentració de l’oferta i en l’optimització dels processos per a oferir als socis les millors liquidacions que siga possible pel producte que aporten.

El president d’Alzicoop ha destacat que han treballat durant diversos mesos en la redacció de l’acord, que «serà molt beneficiós» per a totes dues cooperatives i serà efectiu a partir de la campanya 2020/21. La nau, que està construïnt-se actualment a les instal.lacions d’Alzira, estarà culminada a primers d’octubre, tot just amb l’inici de la campanya del caqui. Clari ha manifestata Riberaexpress que «donarà feina a uns 80 o 90 treballadors, dependrà dels torns».

Aquesta cooperació se suma a altres processos en el sector establits durant els últims mesos, que demostren la capacitat del sector per a consolidar i millorar la posició de les seues empreses en un entorn cada vegada més complex i competitiu.

En La Ribera, les cooperatives de Carlet i Guadassuar van decidir crear la cooperativa Ribercamp, i les cooperatives d’Alfarp, Catadau i Llombai han integrat les seues seccions de subministraments.

EFE