Bars al 75% i terrasses al 100% este dilluns a la Comunitat Valenciana

0
313

Els comerços i bars de la Comunitat Valenciana podran obrir aquest dilluns amb un aforament del 75%. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha explicat que el Consell ha decidit «flexibilitzar» les mesures en la Comunitat Valenciana per a la Fase 3 amb l’objectiu de recuperar l’activitat i la riquesa en l’autonomia. D’aquesta manera, amplia del 50%, fixat al principi per a aquesta fase, al 75% de l’ocupació. Així mateix, les terrasses podran recuperar el 100% del seu aforament.

Puig ha fet aquest anunci en una declaració institucional, amb motiu de l’entrada de la Comunitat Valenciana en la Fase 3 del procés de desescalada, en la qual ha avançat el decret amb la normativa que regirà a partir d’ara en l’autonomia valenciana i que es publicarà aquest dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), però entrarà en vigor en la mitjanit del diumenge al dilluns.

«Entrem en un nou escenari i experimentarem un canvi substancial que ens ha de conduir a una normalitat millorada que incorpore les lliçons apreses i aprofite les oportunitats creades», ha reivindicat.

Entre els seus aspectes més rellevants, la norma augmenta les capacitats màximes d’activitats a l’aire lliure, així com l’aforament en botigues, teatres, salons de banquets, centres comercials, hotels, piscines, fires comercials i monuments visitables.

La distància social mínima s’estableix en 1,5 metres i, en cas que no es puga mantindre, serà obligatori l’ús de les màscares, i desapareixeran les franges horàries. També desapareixen les restriccions a la llibertat de moviment per les comarques, per la qual cosa serà lliure el trànsit per la regió.

La Generalitat Valenciana, que recupera així les competències perdudes amb l’estat d’alarma, ha explicat que ha dissenyat un pla per a la Fase 3 «més avançat, flexible i obert» que amplia els aforaments màximes i augmenta la dimensió dels grups per a desenvolupar activitats a l’aire lliure.

Comerç i hostaleria
En el capítol econòmic, La Generalitat aposta per una reactivació més ràpida. Així, l’aforament dels comerços de la Comunitat podrà augmentar al 75%, com també ho farà el dels mercats ambulants i els centres comercials on també es permetrà el 75% d’ocupació en cada local.

D’altra banda, els certàmens celebrats en els recintes firals també podrà albergar fins al 75% de l’aforament en cada pavelló o estand. Tornaran les conferències, congressos i reunions de negocis amb un màxim de 100 persones a partir del dilluns.

L’hostaleria també està de celebració. I és que el decret de l’administració valenciana disminueix les restriccions i permetrà que dins dels bars, cafeteries i restaurants es permet fins al 75% de l’aforament. A més, es podrà consumir en la barra amb una distància de 1,5 metres.

A les terrasses es permetrà una ocupació del 100%. Això sí, sense que cap taula supere les 20 persones.

També es permetrà la reobertura de locals d’oci nocturn i discoteques, amb un terç del seu aforament i sense poder ballar atés que, segons ha puntualitzat el ‘president’, és «un punt d’especial risc». Els locals de joc i apostes quedaran limitats al 50% de la seua capacitat legal.

Turisme i Oci
En l’apartat d’oci, es reobriran els parcs recreatius infantils, es permetran les escoles d’estiu amb limitacions al 75% de la seua activitat i un màxim de 250 participants a l’aire lliure o de 200 en cas que siguen espais tancats i sempre amb grups de 15 persones màxim.

Les piscines d’ús recreatiu podran obrir però amb un aforament de fins a un aforament del 75% de la seua capacitat. També poden obrir en mateixes circumstàncies les piscines d’urbanitzacions i hotels.

Els zoos, aquaris, centres recreatius i atraccions de fira poden acollir usuaris fins al 75% del seu aforament. Es podran fer guies turístiques amb 20 persones com a grup.

ValenciaPlaza