Furió replica al PP que l’IBI i altres taxes d’Alzira es poden fraccionar «sense interessos»

0
267
Albert Furió regidor d'Hisenda

L’Ajuntament d’Alzira ja va anunciar a l’inici de l’estat d’alarma canvis en els períodes de pagament dels impostos municipals i diferents mesures per tal de facilitar el pagament a la ciutadania.

“Des de l’àrea econòmica s’ha treballat sempre per a adaptar-se a les necessitats de la ciutadania, de fet l’ordenança referida als ajornaments i fraccionaments ja contemplava mesures per a que la contribució urbana no domiciliada es puga fraccionar al llarg de l’any sense interessos” ha manifestat el regidor responsable de l’àrea Albert Furió.

L’ordenança general de recaptació va ser aprovada per unanimitat en setembre de 2017 i en el cas dels tributs de cobrament periòdic anual, s’especifica que és possible el fraccionament  sense interessos de demora fins el 20 de desembre.

Este recordatori del regidor d’Hisenda ix al pas de la nota del PP local en la que manifesta que «una de les 29 propostes que hem anat presentant des que es va decretar l’estat d’alarma, consistia en permetre el fraccionament de l’IBI en 6 mesos, sense interessos, per a d’aquesta manera ajudar a tots aquells ciutadans que estan patint les conseqüències de la Covid-19, especialment autònoms, afectats per ERTE i aturats». Proposta que, segons els populars, «ha sigut denegada».

Furió, en declaracions a Riberaexpress, ha lamentat que «el PP no s’ha molestat en llegir les ordenances i en particular aquesta que l’aprovarem en 2017, en no haver cap normativa a la que agafar-se per poder fraccionar el cobrament».

Això és aplicable als rebuts no domiciliats de:

– Impost de Béns Immobles (IBI) Urbans.

– Impost de Vehicles de Tracció Mecànica.

– Taxa per Entrada de Vehicles i Guals.

– Impost de Béns Immobles (IBI) Rústics.

– Impost d’Activitats Econòmiques.

Per a poder ser beneficiari d’aquest fraccionament s’haurà demanar abans del 30 de juny sol·licitant-ho en La Clau (cal demanar ccitaprevia.alzira.es) a través de correu electrònic a voluntaria@alzira.es o a la seu electrònica

En el cas dels rebuts domiciliats ja es fraccionen automàticament en dos trams, el primer el 15 de juny i el segon el 5 d’octubre i es bonifica en un 5% de la quota íntegra.