El Consorci bonifica a 2.300 rebuts de Carcaixent per reciclar a l’ecoparc

0
495
Ecoparc de Carcaixent
  • Carcaixent és una de les localitats de la comarca amb més rebuts bonificats gràcies al sistema d’ecopunts del Consorci Ribera Valldigna

El Consorci de la Ribera Valldigna bonificarà a prop de 30.000 famílies i xicotets comerços que més han reciclat de durant 2019 en la seua xarxa d’ecoparcs i ecomòbils. Concretament seran uns 28.288 beneficiaris dels que 2.301 corresponen a rebuts de Carcaixent, sent una de les localitats de la comarca amb més beneficiaris després d’Alzira amb 2.533.

Estes bonificacions, que es descomptaran en el proper rebut de la Taxa de Tractament de Residus del Consorci que s’emetrà este estiu. Les bonificacions estan agrupades en tres trams en funció del nivell de reciclatge de residus que s’ha fet en el municipi. En el primer tram, 261 famílies de Carcaixent s’estalviaran directament 12,66 euros de la taxa de tractament que es correspon amb el cost íntegre per vivenda de la part fixa corresponent al manteniment i servei d’ecoparcs i ecomòbils. En el segon tram, 1.403 famílies i xicotets comerços, veuran rebaixada la seua taxa en 6,33€ a l’acudir l’ecoparc a reciclar els residus més contaminants i perillosos. Finalment, 637 rebuts més seran bonificats en un 5% de mitjana en funció de l’ús que hagen fet dels seus residus.

Cal recordar que la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils del Consorci de Ribera Valldigna seguint la màxima de «qui més recicla, menys paga» va posar en marxa el sistema d’ecopunts per quantificar l’esforç mediambiental realitzat per la ciutadania al fer un ús responsable dels ecoparcs al separar i depositar en ells els residus generats en l’àmbit domèstic. Quants més punts s’acumulen en el seu compte, més opcions d’optar a una bonificació econòmica aplicada en la taxa de tractament de residus urbans. Si no disposa d’un habitatge o local en propietat, sempre pot cedir els seus punts a un familiar o amic que els puga gaudir.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent i vicepresident segon del Consorci, s’ha mostrat molt satisfet per l’alt nombre de rebuts que van a bonificar-se en la població, «proporcionalment Carcaixent, serà una de les localitats que més puguen beneficiar-se d’esta iniciativa del consorci que té com a objectiu fonamental que els residus domèstics no acaben en el nostre territori i contaminant el nostre entorn». Paco Salom anima a tota a la població a seguir reciclant i a afegir-se a la iniciativa dels ecopunts acudint als ecoparcs i donant-se d’alta en el sistema per contribuir així a una gestió més sostenible dels residus.