La Comunitat Valenciana sol.licitarà este dilluns l’accés a la Fase 3

0
377

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat hui que el Consell sol·licitarà, demà dilluns, al Ministeri de Sanitat l’avanç de tota la Comunitat Valenciana a la Fase 3 del pla de desconfinament a partir del pròxim 15 de juny.

«Serà l’últim tram de la desescalada i ho farem amb les màximes garanties sanitàries», ha manifestat el cap del Consell, qui ha recordat que des d’aqueixa data serà possible la mobilitat entre les tres províncies de la Comunitat.

Puig, que ha assegurat que la documentació es presentarà al Govern aquest mateix dilluns, ha justificat la mitjana per les bones dades sobre incidència de la malaltia de l’última setmana i amb la intenció de donar imatge de «màxima serietat i rigor» davant la pròxima temporada turística.

Imatge i prudència

«Ser prudents ara serà fonamental per a donar una imatge rigorosa en la recuperació econòmica», ha subratllat Puig, qui ha assegurat que la promoció turística de la Comunitat incidirà en la seguretat.

Respecte a la possibilitat d’avançar la finalització de l’estat d’alarma, una cosa prevista en la Fase 3 perquè les comunitats recuperen les plenes competències, les conselleries es reuniran el dimarts per a analitzar possibles peticions, però Puig ha avançat que se sol·licitarà al Govern que s’autoritze el canvi de comunitat autònoma sempre que es troben en la mateixa fase del pla de desconfinament.

Respecte a altres assumptes possibles en la fase 3, com la reobertura dels bars d’oci nocturn i les discoteques amb limitació d’aforament, Puig ha destacat que es tracta d’una de les qüestions que s’analitzaran el dimarts. «No crec que tanquem el passe a aquesta qüestió. Si les dades avancen conforme a la setmana passada i segueix la progressió, no és la voluntat que hi haja limitacions», ha manifestat sobre aquest tema.

ValenciaPlaza