Algemesí i Alzira comencen a pagar les ajudes als autònoms per la Covid-19

0
519
Fracisco, autònom titular d'una tenda de plantes i flors d'Alzira

Algemesí és l’ajuntament més avançat entre els més importants de la Ribera en haver començat, ja, a fer els primers pagaments a autònoms i empreses, després que finalitzara el passat 22 de maig el periode per a la presentació de sol.licituts. Actualment continua baremant estes peticions al Pla Reactiva, dotat amb 767.000 euros, que distribuirà entre 300€ i 1.100€ segons la casuística.

Li seguix el consistori d’Alzira que començarà a pagar, durant la segona setmana de juny, als primers 450 autònoms d’un total de 1.122 treballadors per compte propi, candidats a aconseguir la quantitat única de 400 euros.

La capital comarcal havia previst, inicialment, concedir ajudes de 300€, però recentment  el plenari aprovà una modificació de crèdit de 100.000 euros, procedents de distintes partides pressupostàries, per arribar a la concessió de 400 euros. Ajuda contemplada en el Pla Asiste de suport social i econòmic als alzirenys damnificats per la Covid-19, que superarà prompte els 2 milions d’euros, tot i que inicialment, la dotació va ser d’1,7 milions.

Pel que fa a l’ajuntament de Cullera, autònoms i xicotetes empreses poden sol.licitar les ajudes del Pla Recupera’t des del passat dimecres. La capital turística de la Ribera destina 600.000 euros al manteniment d’empreses, 200.000€ a la contractació de nous treballadors i 150.000€ a impulsar els establiments hotelers.

A Sueca el consistori no ha aprovat pel moment les bases per a realitzar la corresponent convocatòria, encara que tenen previst destinar 600.000€ a ajudar als comerços i indústries locales amb una donació a fons perdut de fins a 400 euros.

L’Ajuntament de l’Alcúdia debatrà este dilluns, en les comissions informatives, les ajudes que liurarà a les empreses i establiments comercials afectades pel coronavirus, que s’aprovaran en el plenari de la setmana que arranca este dilluns.

I a Guadassuar els diferents grups polítics municipals han consensuat una ajuda única, que estarà, inicialment, al voltant de 300 euros, inicialment, encara que podria incrementar-se en un futur pròxim.

Cal explicar que la concessió d’estes ajudes municipals son compatibles amb les facilitades tant pel Govern Central com la Generalitat en utilitzar un concepte diferent al que fan referència les administracions central i autonòmica.

Riberaexpress