Programació del Circuit Cultural Valencià a Alzira

0
445

Cultura de la Generalitat impulsa de nou les activitats del Circuit Cultural Valencià amb els municipis

  • La majoria de les activitats comencen el 6 de juny a poblacions com Alzira, Aldaia, Tavernes de la Valldigna i Llíria

  • Es disposarà de totes les mesures de seguretat, higiene i distància física

València (05.06.20). El Circuit Cultura Valencià és un programa de cooperació interinstitucional que propicia l’Institut Valencià de Cultura amb els ajuntaments valencians que presenten programacions escèniques, musicals i audiovisuals variades, estables, professionals i de qualitat.

En l’actualitat el Circuit té 83 membres, 81 corresponents a poblacions i dues universitats públiques, la Jaume I de Castelló i la Universitat d’Alacant.

Els municipis i universitats que formen part del Circuit Cultural Valencià en l’actualitat són: Alcàsser, Aielo de Malferit, Alacant, la UA d’Alacant, Alboraia, Alcoi, Aldaia, Algemesí, Almassora, Almussafes, Altea, Alzira, Banyeres de Mariola, Benetússer, Benicàssim, Benifaió, Benlloc, Benimodo, Betxí, Bocairent, Borriana, Buñol, Burjassot, Callosa d’en Sarrià, Callosa de Segura, Canals, Carcaixent, l’UJI de Castelló, Cheste, Corbera, Cullera, Dénia, el Campello, el Puig, Elx, Gandia, Godella, Guardamar del Segura, Ibi, la Pobla de Vallbona, la Vila Joiosa, l’Alcúdia, l’Alfàs del Pi, l’Eliana, Llíria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Monòver, Morella, Mutxamel, Nules, Oliva, l’Olleria, Onda, Ondara, Ontinyent, Paiporta, Paterna, Petrer, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja, Sagunt, Sant Mateu, Santa Pola, Silla, Sollana, Sueca, Sumacàrcer, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Vila-real, Villena, Vinaròs, Xàbia, Xàtiva i Xirivella.

En aquest marc i amb l’objectiu de reactivar la programació cultural allarg del nostre territori, el Circuit ha començat a recuperar l’activitat a les poblacions valencianes. La primera de les activitats del Circuit va ser el concert íntim d’Andreu Valor al pati de l’Ajuntament de Sumacàrcer, gravat el 13 de maig però es va poder gaudir en ‘streaming’ el 15 de maigel qual forma part de l’oferta d’aquesta setmana al canal #QuedatACasa del web de l’IVC.

Tot i que el protagonisme damunt de l’escenari el tingueren el cantautor Andreu Valor i els seus músics, a la platea l’homenatge fou per a les víctimes del coronavirus: 30 cadires buides, de diferents procedències i formes, serviren per simbolitzar el públic, amb totes les diversitats possibles, que, desgraciadament, ja no podrà estar entre nosaltres. 

Programació a Alzira

La programació a Alzira amb el lema ‘Cultura al teu costat’ comença amb el concert ‘Loving Rossini’ el 6 de juny a les 19.30 hores al claustre de la Casa de la Cultura. Al mateix lloc hi haurà un altre concert de música clàssica el 13 de juny i un altre el 12 de juny de música en valencià.

Un altre espai a Alzira de nova trobada amb la cultura serà el camp d’esports de Venècia, on el 19 de juny a les 18 hores es lliuraran els Premis nan@fest… Amb l’actuació de Nànets Band Rock i a partir de les 20.00 hores l’actuació de Limbotheque.

El dissabte 20 de juny, també al camp d’esports a les 20.00 hores hi haurà un concert del grup Las Vegas Jazz Band.

Amb el nom de ‘Somriu als balcons’, Produccions Scura presentarà el 21 de juny un espectacle d’animació itinerant.

I a partir del 25 de juny se celebrarà el XXXII Encontre de Teatre d’Estiu (Confinat) amb tres espectacles al Claustre de la Casa de la Cultura, el 25 de juny ‘Làzaro’, de la companyia Leamok, el 26 de juny ‘Mathausen, la voz de mi abuelo’, de Trajín Teatro, i el 27 de juny ‘Joc de xiquetes’ de Bullanga Teatro.

El 25 de juny, també com a part del festival, al carrer de les Escoles Pies la companyia Ertza presentarà l’espectacle de dansa, ‘Meeting Point’.

Altres propostes posteriors són la cavalcada Comedy Plan amb l’actuació d’Òscar Tramoyeres a Llíria el 26 de juny o, ja per al mes de juliol les d’Almassora l’11 de juliol amb l’obra ‘Cataplum’ de la companyia Domingo M. Belaire, i el 25 de juliol l’espectacle ‘Pop’ de La Fam Cia de Teatre.