Habitatge tramita el pagament de 5 milions en ajudes a la rehabilitació

0
89

– En total s’han beneficiat més de 2.000 habitatges de 390 edificis durant els últimes tres mesos

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha tramitat l’abonament de més de 5 milions d’euros en ajudes de rehabilitació durant els tres mesos de confinament.

Les ajudes suposen la millora de la conservació, l’accessibilitat i l’eficiència energètica de més de 2.000 habitatges en un total de 390 edificis a la Comunitat, segons ha indicat el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort.

El director general ha recordat que, després de la declaració de l’estat d’alarma i la paralització de tots els terminis administratius, es va estimar necessari facilitar al màxim els tràmits per a poder continuar amb els pagaments.

«Consideràrem que, atesa la difícil situació per la qual estaven travessant moltes famílies, era necessari facilitar i agilitzar al màxim tots els procediments per a tramitar les ajudes i que no hagueren d’esperar a la fi de l’estat d’alarma per a rebre el pagament», ha explicat Monfort.

En aquest sentit, Monfort ha destacat que a la fi de març, i després d’advertir greus dificultats per a dur a terme les inspeccions d’obra a conseqüència de l’estat d’alarma, es va procedir a l’elaboració d’una instrucció per a agilitzar el procés i poder fer els pagaments en els casos que així procedira.

«Amb aquesta instrucció, el que possibilitàrem és que el material gràfic presentat fins aquell moment poguera servir per a justificar la realització de les obres eliminant el procés d’inspecció física que era impossible dur a terme», ha indicat.

El director general ha fet al·lusió al «gran esforç» que s’ha fet des de la Generalitat per, «tot i les dificultats amb què s’ha treballat en els últims mesos, haver pogut tramitar l’abonament d’aquestes ajudes».

Jaume Monfort ha valorat el treball que s’ha fet des del Govern autonòmic per a dotar de mitjans el personal al servei de l’Administració autonòmica, que «han permés el teletreball i la dedicació del personal per a atendre les necessitats de les famílies a pesar del confinament de la població».