Cullera estrena un aparcament pioner i segur per a bicis i patinets

0
250

Cullera estrena el projecte d’aparcabicis segur de la Diputació

  

  • La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, destaca que “cal impulsar la mobilitat segura i activa per transformar el sedentarisme del confinament en nous hàbits més saludables”

 

 La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i l’alcalde de Cullera i diputat de Turisme, Jordi Mayor, han assistit este dijous a la inauguració del nou sistema d’aparcament segur de la Diputació de València.

 

El projecte, que s’implanta de manera pionera en la ciutat de Cullera, tracta de promocionar l’ús de la bicicleta particular oferint un sistema d’aparcament per a les bicicletes i patinets de manera segura.

 

Com explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “la bicicleta, mitjà de transport individual i que permet mantenir les distàncies, es revela com una alternativa tan sòlida com barata en la societat posterior a la COVID-19, a més dels impactes positius sobre la nostra salut física i mental, i en la dels altres, al no contaminar”.

 

Per a l’alcalde de Cullera i diputat provincial, Jordi Mayor, el projecte “consolida el premi obtingut l’any passat a la mobilitat aconseguit per la posada en marxa del carril bici. En l’actualitat i després dels moments que estem vivint, tant la bicicleta com el patinet s’estan convertint en una alternativa més a la mobilitat».

 

La mobilitat és un dels principals focus de contaminació atmosfèrica i acústica als municipis i per tant, un dels sectors on cal actuar promovent alternatives als vehicles de combustió i sobretot, reduint el nombre de desplaçaments motoritzats.

 

En este sentit, l’Àrea de Medi Ambient és la coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies, el projecte europeu que pretén reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 40% en 2030.

 

Molta gent renuncia a l’ús quotidià de la bicicleta perquè a casa no té ascensor o espai i per falta d’un lloc segur per a guardar-la. Per tant, el projecte consistix en una instal·lació itinerant de dos models d’aparcabicicletes amb l’objectiu que tant la ciutadania com els ajuntaments coneguen la seua existència, les seues característiques i fiabilitat i que, tot plegat, facilite la transició cap a la descarbonització dels desplaçaments urbans.

 

Els dos models romandran a Cullera (capacitat per a 7 bicicletes i 4 patinets) i Xeraco (capacitat per a 10 bicicletes) durant la temporada estiuenca, és a dir, 4 mesos.