Alzira començarà les millores del Gran Teatre en juliol

0
564
Interior del Gran Teatre

L’Ajuntament d’Alzira té previst iniciar, a primers de juliol, les obres de millora i seguretat en el Gran Teatre per tindr-les acabades cap a desembre, a les portes de l’any 2021 en el que celebrarà el seu centenari amb una programació especial.

El consistori, que licitarà les obres, al llarg d’este mes de juny, té previst invertir un total de 340.000 euros en renovar i adaptar distints aspecte de l’històric i emblemàtic edifici modernista; així el projecte contempla la reparació de l’aire condicionat, el reforçament del sol de l’escenari, la renovació del sistema elèctric i focus de Led, a més de la reforma dels camerins actuals que estan prou obsolets, així com la creació d’un nou camerí a ras d’escenari (per a l’accés d’artistes amb mobilitat reduïda),la instal.lació d’una línia de vida imprescindible per als electricistes, el canvi del cortinatge i  la millora de l’estètica de la façana, on s’ubicarà el logo i unes banderoles que anunciaran el centenari del gran coliseu teatral alzireny.

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha resaltat al respecte que «es tracta d’invertir en seguretat i en noves tecnologies» per tal d’adaptar al segle XXI un teatre construït a principis del segle XX.

Aranda confia en que la conselleria de Cultura i la Diputació contribuïsquen a finançar estes obres que deuen estar culminades a finals d’any.

El Gran Teatre és un edifici modernista construit l’any 1921, que s’ha vist afectat al llarg de la seua centenària història per diverses inundacions i incendis, l’últim en gener de l’any 2004. Però el més greu data de l’any 1987, en afectar a tot el sostre de l’emblemàtic coliseu.

Amb una capacitat per a 850 espectadors, acull, no sols representacions teatrals, sinò també concerts i presentacions falleres, entre altres activitats lúdiques i culturals.