Els sanitaris guardonats amb el Premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia

0
161
Pacient ingressada en planta que abandonava agraïda l'hospital

Els sanitaris que lluiten en primera línia contra la covid-19 han sigut guardonats aquest dimecres amb el Premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia 2020.

«Exposats a una alta i agressiva càrrega viral, el seu lliurament incondicional, fent front a llargues jornades de treball sense comptar, a vegades, amb l’equipament i els mitjans materials adequats, segons queixes d’organitzacions professionals i sindicals del sector, representa un exercici de vocació de servei i d’exemplaritat ciutadana», destaca el jurat en un comunicat remés per la Fundació Princesa d’Astúries (*FPA).

Aquest reconeixement està dirigit als professionals de la medicina, la infermeria, els auxiliars i la resta del personal sanitari que han atés directament als pacients contagiats i han realitzat la seua labor en els principals focus de lluita contra la malaltia des que va començar aquesta emergència sanitària i que s’ha cobrat la vida de milers de persones.

El jurat ha desataca l’heroic esperit de sacrifici»

«Des dels centres d’atenció primària fins als grans complexos hospitalaris, tant públics com privats, aquest ampli grup s’ha col·locat en l’avantguarda d’un combat en el qual estan implicades, de manera intensa, altres organitzacions, empreses i, d’una manera també especial, l’Exèrcit i les forces i cossos de seguretat de l’Estat», ressalten.

El jurat ha enaltit l'»heroic esperit de sacrifici» d’aquest col·lectiu compost per milers de persones que han assumit «greus riscos i costos personals» amb el seu treball per a fer front a la pandèmia.

El guardó de la Concòrdia, que l’any passat va recaure a la ciutat polonesa de Gdansk, és el primer dels *ochos premis donats a conéixer enguany, les fallades dels quals s’han vist retardats per la crisi de la covid-19 i han obligat els jurats a reunir-se per primera vegada de manera telemàtica per a afrontar les deliberacions.

L’esforç dels sanitaris espanyols contra la covid-19 ha permés atendre un nombre de casos de pacients infectats i víctimes mortals molt elevat, realitzant fins i tot, més enllà de les seues obligacions, una labor de profunda humanitat en acompanyar a malalts ingressats i a persones els familiars de les quals no podien ser presents en les seues últimes hores de vida. Aqueixa responsabilitat ha posat en risc la seua pròpia salut personal, fins al punt de ser el col·lectiu més afectat per la pandèmia al nostre país, aconseguint els més de 50.000 infectats i més de 60 morts, segons dades facilitades pel Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries.

Agències