Cap mort a Espanya segons el Ministeri de Sanitat

0
203
Els sanitaris de l'Hospital de la Ribera tenen molt a veure amb l'ascens de fase

El Ministeri de Sanitat no ha registrat cap mort en l’informe diari d’evolució del nou coronavirus, per la qual cosa la xifra total de morts per Covid-19 es continua situant en les 27.127 persones, i reporta que 35 persones han perdut la vida en els últims set dies, una xifra que ara sí que es pot comparar amb la del passat 25 de maig, quan Sanitat va donar compte de 50 morts entre aqueix dilluns i l’anterior. D’aquesta manera, en la comparació d’aquestes dades setmanals, en aquesta ocasió s’han produït 15 morts menys en igual període entre dilluns i dilluns.

D’altra banda, ha registrat 71 nous diagnòstics de Covid-19 en les últimes 24 hores, la qual cosa situa la xifra total de persones contagiades, confirmades per la prova *PCR, a les 239.638 (que suposen 209 més que en el global del dia anterior, per efecte de la revisió de les xifres acumulades en les comunitats autònomes que continua fent des de la setmana passada.

Sanitat continua amb la revisió de les dades acumulades de casos i morts amb coronavirus, i com ja va advertir el ministeri, això continua provocant salts diaris en les xifres, fins que acabe amb la revisió de les sèries i informe de les degudes correccions alguna cosa que el director del Centre de Coordinació de *Alertas i Emergències Sanitàries (*CCAES), Fernando Simón, va dir que podria fer «possiblement» el dimecres.

Sanitat justifica aquest retard en l’actualització i correcció dels balanços de defuncions i contagis en les noves prioritats actuals del sistema de vigilància de la pandèmia a partir de l’11 de maig, amb l’inici de la desescalada en tot el país.

RTVE