La Ribera passa el dilluns a la Fase 2 per a gaudir de les platges i piscines

0
198
Platja de Cullera l'any passat

La Comunitat Valenciana passarà a la fase 2 de desescalada a partir del pròxim dilluns 1 de juny. Així ho ha traslladat aquest dijous el ministre de Sanitat, Salvador illa, al Govern valencià, qui ho ha confirmat en la seua compareixença pública.

Platges i piscines obertes 
Una de les principals novetats que portarà el passe a la fase 2 és l’obertura de platges, això sí, amb les mesures de seguretat traslladades pel Govern als municipis. Les piscines recreatives podran obrir amb una limitació d’aforament del 30%.

Els ajuntaments podran establir limitacions d’accés, que en tot cas serà gratuït, i d’aforament per a assegurar que es respecta la distància interpersonal de, almenys, dos metres entre banyistes.

-A l’efecte de garantir el major nombre possible de persones en condicions de seguretat sanitària, es podran també establir límits en els temps de permanència en aquestes, així com en l’accés als aparcaments en llaures a facilitar el control de l’aforament de les platges.

– A l’efecte de calcular l’aforament màxim permés per cada platja, el Govern considera que la superfície de platja a ocupar per cada banyista serà d’aproximadament de quatre metres quadrats.

– Es poden usar dutxes, condícies i vestuaris, limitant l’ocupació a una persona, llevat que precise d’assistència.

– Els objectes personals com a tovalloles, gandules i elements similars es disposaran de manera que es garantisca un perímetre de seguretat de dos metres respecte a altres usuaris, excepte en el cas de banyistes convivents o que no superen les 15 persones.

– A la platja està permesa la pràctica d’activitats esportives, professionals o d’esbarjo, sempre que es puguen desenvolupar individualment i sense contacte físic, permetent mantindre una distància mínima de dos metres entre els participants.

A més, a partir del pròxim dilluns 1 de juny desapareixen els horaris per a eixir a fer esport i per a passejar, excepte en el cas de majors de 70 anys (de 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores).

Els bars i restaurants podran obrir el seu aforament interior fins a un 40% de la seua capacitat i també podran començar a obrir les seues portes els centres comercials.

Es permeten també les eixides de turisme actiu i de naturalesa en grups de fins a 20 persones i obrin tots els comerços i serveis, independentment de la seua superfície, així com els centres esportius coberts i les piscines al 30% del seu aforament.

Obertura de cines i teatres

També recuperen la seua activitat els cinemes, teatres i similars a un terç del seu aforament i les reunions es permeten amb fins a 15 persones. Poden celebrar-se noces de fins a 50 persones en llocs tancats i de fins a 100 en espais oberts, mentre els centres de culte poden acollir fins a la meitat del seu aforament.

Es permet eixir en grup de fins a 15 persones per a fer esports a l’aire lliure en els quals no hi haja contacte, s’obrin les biblioteques per a llegir i utilitzar els ordinadors amb un màxim del 30% del seu aforament, obrin les sales d’exposicions (sense inauguracions) i visites turístiques amb recorregut prèviament marcat. Les vetles tindran fins a 15 persones en recintes tancats i fins a 25 en llocs oberts.