Alzira i Sueca entre els deu punts fumigats contra la mosca negra

0
551
Imatge de la fumigació realitzada hui en 10 punts del Xúquer

Dos llocs dels termes d’Alzira i Sueca més altres 8 punts del riu Xúquer a la comarca han sigut fumigats hui contra la mosca negra, de forma aèria després que la coonselleria accedira a la petició realitzada pel Consorci de la Ribera, al que pertanyen els municipis de les mancomunitats de la Ribera Alta i Baixa.

Els 10 punts tractats, des d’un helicòpter, amb un producte que no és nociu per a la flora i fauna del riu, es troben entre Tous i la desembocadura del Xúquer a Cullera.

El crieteri escollit ha sigut la «inaccessiblitat del lloc» per a fer el tractament terrestre i «la proliferació de les larves» segons el director de l’empresa Lokímica, Ruben Bueno.

Esta firma valenciana especialitzada realitza, per encàrec del Consorci de la Ribera, «trataments durant tots els mesos de l’any en moltíssims punts», no sols del Xúquer, si no també de barrancs i rius com el Barxeta i el Verd i sèquies especialment a les de Sueca i Cullera, encara que és a l’estiu quan més proliferen.

Les larves són aquàtiques i solen quedar fixades, preferentment, a les algues, a la vegetació de Ribera, a les canyes i fins i tot a les propis pedres del riu.

El tractament aeri s’ha fet enguany abans que l’any passat davant les pluges abundants d’abril i les elevades temperatures d’aguns dies de maig. Bueno confia en que enguany hi hagen molts menys afectats per les picades de mosca negra de l’any passat que va ser el pitjor estiu per als veïns de la comarca.