Alzira puja a 400€ l’ajuda als 1.122 autònoms locals afectats pel coronavirus

0
569
El jove Galo continuarà la tradició familiar però en València

L’Ajuntament d’Alzira ha incrementat, de 300 a 400 euros, l’ajuda municipal que rebran els 1.122 autònoms que han presentant les corresponents sol.licituts després que este dimarts finalitzara el termini.

L’alcalde, Diego Gómez, ha manifestat durant el plenari d’esta nit que la comissió de baremació es reunirà el pròxim dilluns, «per a poder anar pagant immediatament les ajudes municipals».

Sols 25, de les 1.122 documentacions presentades, han sigut presencials, mentre la resta han arribat al consistori de forma telemàtica.

Increment de 100.000€

Per incrementar  l’ajuda municipal fins els 400 euros, la corporació municipal ha aprovat, per unanimitat, una modificació de crèdit de 100.000 euros procedents de distintes partides pressupostàries, com les destinades, inicialment, a la Biosfira, l’Escola d’Adults i altres corresponents a Cultura, Esports, i Festes. Així, la dotació d’estes ajudes amb fons propis de l’Ajuntament suposa un import global màxim de 405.000 euros.

Esta ajuda dirigida a treballadors autònoms, està destinada a la reactivació econòmica en el municipi d’Alzira i és compatible amb les ajudes de la Generalitat Valenciana publicades el passat mes d’abril.

Gómez ha assegurat que, el Pla Asiste de suport social i econòmic del consistori als alzirenys damnificats per la Covid-19, superarà prompte els 2 milions d’euros, tot i que inicialment, la dotació ha sigut d’1,7 milions.

«Hem d’eixir de la crisi tots units, encara ens queda molt de camí per al dia després» indicava l’alcalde en este punt, aprovat per unanimitat, i en el que el distints portaveus de l’oposició també han mostrat la seua voluntat de fer pinya perquè Alzira supere, el més prompte possible, la dolenta situació econòmica provocada per la pandèmia.