L’Hospital d’Alzira evita el desplaçament a 440 pacients enviant la medicació als seus domicilis

0
459

Este servei es va activar després de l’estat d’alarma     

 

  • L’objectiu és previndre el contagi de COVID-19 en pacients vulnerables que han de recollir la seua medicació en la Farmàcia Hospitalària

 

  • Poden beneficiar-se d’este servei els majors de 60 anys, embarassades, pacients crònics o persones en aïllament domiciliari

 

Alzira (26.05.20). Des que es decretara l’estat d’alarma, un total de 440 pacients de l’Hospital Universitari de la Ribera han rebut en el seu domicili la medicació que havien de recollir en la UFPE (Unitat d’Atenció Farmacèutica al Pacient Extern) d’este centre sanitari.

 

D’esta manera, s’ha evitat el trasllat fins a l’Hospital d’Alzira de pacients que, per les seues patologies cròniques, edat o estat de salut, són especialment vulnerables al contagi del COVID-19.

 

La implantació d’este sistema de distribució de medicació hospitalària a domicili permet que pacients d’alt risc, com són els oncològics, amb insuficiència renal crònica, esclerosi múltiple o malalties d’immunodeficiència, puguen continuar amb els tractaments que asseguren el control de la seua malaltia sense veure’s alterat el seu compliment terapèutic.

 

Cal destacar que la UFPE de l’Hospital d’Alzira proporciona al pacient medicaments que requereixen una particular vigilància, supervisió i control en el camp de l’atenció sanitària especialitzada.

 

Criteris per a la dispensació

 

En concret, les persones que poden beneficiar-se d’este servei de distribució farmacològica són aquelles que han de romandre en aïllament domiciliari, els majors de 60 anys, les dones embarassades o les persones que pateixen alguna d’estes patologies: hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars, malalties pulmonars cròniques, càncer o immunodeficiència.

 

Per a això, el pacient ha de contactar amb el Servei de Farmàcia Hospitalària de l’Hospital d’Alzira per a sol·licitar l’enviament dels seus medicaments. Després de comprovar que el pacient té actives les receptes, els professionals de la Farmàcia Hospitalària preparen els medicaments pautats i supervisen les condicions d’embalatge, etiquetatge, transport i confidencialitat de l’enviament.

 

Així mateix, els medicaments que requereixen refrigeració s’envien en neveres amb contenidors de fred que mantenen la temperatura adequada.

 

Este servei seguirà actiu fins que la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Conselleria de *Sanitat ho considere oportú per l’estat d’alarma.