La Ribera farà este dijous el primer tractament aeri contra la mosca negra

0
733
El tractament aeri es farà este dijous en 10 punts del Xúquer. Imatge: À Punt

El Consorci de la Ribera ha rebut, hui, l’autorització de la Direcció General de Salut Pública i Addicions per a realitzar un tractament aeri contra la mosca negra en 10 punts del riu Xúquer, dels 16 sol.licitats, en entendre que els altres 6 poden fer-se de forma terrestre, segons el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez.

Les pluges i les elevades temperatures del mes d’abril han accelerat enguany la proliferació de les larves, obligant a realitzar la fumigació abans que l’any passat.

Peláez ha resaltat que en la fumigació aèria «no es llançarà cap producte químic», tot i que «el producte no és nociu ni per a la població, ni per a la flora i fauna del riu«, el tractament es farà a una distància mínima de 50 metres de les vivendes o nuclis urbans. Els ajuntaments afectats faran bans per evitar que els veïns dels municipis s’acosten a les zones a fumigar «donat que no és aconsellable que estiguen a les rodalies del vol». explica el màxim dirigent comarcal.

Bons resultats

El Consorci de la Ribera recorda que l’any passat «s’obtingueren molt bons resultats amb este tractament donat que van desaparèixer les grans quantitats de mosca negra així com les nobmroses queixes dela població».

El consorci està procedint «amb celeritat» per fer tots els preparatius perquè el tractament aeri puga efectuar-se este mateix dijous 28 de maig, a partir de les 10 del matí.

També durant el periode d’un mes, «farem un doble tractament intensiu», en embornals i jardins de les localitats de la Ribera contra el mosquit tigre.