Carcaixent posa en marxa una targeta d’ajuda per a la compra en el comerç local

0
456
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Un total de 47 establiments de la localitat s’han adherit a esta iniciativa per a l’adquisició de productes d’alimentació bàsica i higiene

Des de l’Àrea Benestar Social s’ha posat en marxa la Targeta Ajuda Carcaixent una nova iniciativa per tal de donar assistència a les persones que es troben situació de vulnerabilitat econòmica i social. A més de les ajudes per a l’adquisició d’alimentació i productes de primera necessitat que s’han facilitat des de l’inici de l’estat d’alarma, des de la Regidoria de Benestar Social i la Regidoria de Comerç s’ha fet un treball conjunt per a aprovar una convocatòria de noves ajudes COVID-19, que tenen per objecte facilitar l’adquisició de productes d’alimentació bàsica i higiene de primera necessitat als comerços locals de Carcaixent, mitjançant el lliurament d’una Targeta Bancària-Ajudes Carcaixent.

Per a la posada en marxa de la targeta, l’Ajuntament de Carcaixent ha destinat una inversió de 80.000€ que revertirà en els 47 comerços locals que s’han adherit al programa, aconseguint així el doble objectiu d’atendre les necessitats de la població més vulnerable al mateix temps que es recolza i impulsa els negocis locals del municipi. Les persones beneficiàries d’esta targeta podran acudir als establiments adherits a comprar productes alimentaris i higiènics de primera necessitat que després hauran de justificar amb els tiquets corresponents.

Segons ha explicat Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, «el personal de l’àrea continua treballant per fer front a la situació derivada de la COVID-19, fent costat a les persones que es troben en una major situació de vulnerabilitat econòmica i social, per tal d’aminorar l’impacte de la crisi en el seu dia a dia» . La regidora ha volgut recordar que des del començament de la crisi sanitària i la declaració de l’Estat d’Alarma el departament ha vingut prestant serveis d’atenció telefònica i informació, i tramitant ajudes d’emergència per a atendre necessitats bàsiques «l’esforç econòmic i humà del consistori ha estat molt important, però en moments com estos és quan l’administració ha d’estar al costat de les persones en especial d’aquelles que ja tenien una situació personal i econòmica complicada i que s’ha vist agreujada».

La línia d’actuació sociosanitària és una de les 5 que conformen el Pla de Reactivació Econòmica de Carcaixent. Dotada amb 227.210 euros, va ser la primera en implantar-se per possibilitar que cap persona vera perillar el subministrament d’aliments i de productes de primera necessitat. És per això que des de l’inici es va procedir a reorganitzar els mitjans personals i pressupostaris de l’àrea de Benestar Social, i possibilitar l’atenció immediata a qui més ho necessitara. Però també per fer front a les noves necessitats sorgides arran del Covid-19, com ara abastir-se de material de protecció (mascaretes, EPI, desinfectants …) o possibilitar els treballs extraordinaris de desinfecció de carrers i equipaments públics. Els 227.210 euros se sumen a la dotació ja prevista en el pressupost abans de la crisi Covid-19 (360.000 euros) la qual cosa suposa un augment pròxim al 65%.