La Universitat de València estudia la data oportuna per fumigar la mosca negra a la Ribera

0
231

La Universitat de València ha fet esta setmana els estudis correponents per tal d’esbrinar si hi ha la suficient proliferació de larves de mosca negra per tal d’aconsellar la data oportuna per fer la corresponent fumigació aèria als marges del riu Xuquer.

Este estudi ha estat encarregat per la conselleria de Medi Ambient davant la petició realitzada pel Consorci de la Ribera al que pertanyen els municipis de les dos mancomunitats riberenques.

Crítiques indocumentades

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha eixit al pas de les crítiques realitzades per la regidora de Ciutadans, Clara Aledón, al govern local respecte a la pasivitat al respecte del bipartit que governa la capital de la comarca. «He parlat dos vegades, al respecte, amb la secretària autonòmica, Isaura Navarro, i per tant el que no pot dir Ciudadanos és que nosaltres no hem fet res». i ha afegit «és necessari que quan es facen estes crítiques s’aporten les proves i documents adients, ja son prou majorets, políticament parlant. Demanen una fumigació seriosa, però en base a quins criteris i arguments, si tenen els informes tècnics que ho avalen per a fumigar ja que ho diguen» advertix la primera autoritat local visiblement molest.

Seriositat

Gómez explica a Riberaexpress que l’estudi fet estos dies per la Universitat de València «ens dirà quan és el moment adient per poder fumigar la mosca negra, que no el mosquit tigre que es troba en el nucli urbà. Dona la sensació que Clara Aledón vol saber més que els propis tècnics de la conselleria i de la universitat, un poc més de seriositat és que li demane al grup de Ciutadans».

Recentment la regidora de Sanitat, Gemma Alós, va donara conèixer als mitjans de comunicació, que l’Ajuntament d’Alzira, junt a l’empresa Lokímica, va procedir al «tractament herbicida per a la mosca negra i al tracament en embonarls per al mosquit tigre«. I que des del mes d’abril s’estaven revisant tots els embornal per tan de detectar la possible existència de larves del mosquit tigre.

Uns treballs que s’estan realitzant «setmanalment, en zones d’acumulació d’aigua i zones verdes com parcs i jardins» segons Alós que també anuncià, a primers de maig, que «hem sol·licitat autorització per a les fumigacions aèries».