Baldoví votarà en contra de la prórroga de l’estat d’alarma

0
103
Joan Baldoví diputat de Compromís

Compromís rebutja la proposta del govern espanyol per a prorrogar l’estat d’alarma.

Compromís rebutja la proposta del govern espanyol per a prorrogar l’estat d’alarma

 

Compromís ha decidit votar «no» la pròrroga de l’estat d’alarma plantejada pel Gobierno al Congrés dels Diputats després d’una negociació on no s’ha acceptat cap proposta plantejada per a garantir la igualtat d’oportunitats de valencianes i valencians en la lluita contra el Coronavirus.

 

Compromís va exposar la setmana passada que el repartiment del fons creat pel Govern perquè les autonomies facen front a la crisi del Coronavirus perpetuava l’infrafinançament que pateixen els valencians i valencianes per part del govern espanyol.

 

En aquest sentit, va sol·licitar un canvi en els criteris de repartiment d’aquests fons per a augmentar el pes de la poblaci�� i, alhora, establir mecanismes de compensació perquè les comunitats pitjor finançades, com el País Valencià, poguérem disposar de les mateixes ferramentes que els altres territoris per a lluitar contra la pandèmia i els seus efectes socials i econòmics.

 

El govern espanyol ha respost que no. La negativa a incrementar els recursos dels quals disposa el territori valencià per a lluitar contra el Coronavirus aprofundeixen en la discriminació en el tracte al poble valencià, encara més greu en temps de crisi sanitària. No podem patir encara més maltracte en temps de pandèmia. Ara més que mai cal reivindicar un tracte just: ens juguem moltes coses.

 

La petició que tots els territoris disposen dels mateixos recursos per habitant per a salvar vides, rescatar persones i combatre les conseqüències de la pandèmia ��s un plantejament de sentit comú. Però després de dies de negociacions que avançaven poc a poc ahir hi va haver un canvi radical en l’actitud del govern espanyol coincidint amb l’acord al qual han arribat amb Ciutadans.

 

PSOE i Podemos han preferit el suport de Ciudadanos a fer cas a les demandes de Compromís, absolutament raonables: equitat entre territoris i igualtat entre ciutadans. Ha triat donar l’esquena a les valencianes i els valencians i restar-nos oportunitats per a lluitar contra la pandèmia i la crisi.

 

Que quede clar: Compromís sempre ha actuat amb serietat i rigor a Madrid, treballant per a la conformació de governs progressistes que atengueren les reivindicacions valencianes, des de la votació en la moció de censura que va fer president a Pedro S��nchez fins a la investidura i la conformació de l’actual govern.

 

Davant d’aquesta actitud constructiva ens hem trobat que el govern espanyol ara rebutja el nostre suport no volent atendre peticions que busquen equitat i igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania. Amb la mateixa responsabilitat i rigor que hem demostrat sempre, no podem donar suport a mesures que perpetuen la injustícia i el maltractament al poble valencià. PSOE i Podemos han forçat el nostre «no».